Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Goniosoma oxycephala-problém s příjmem potravy

Dobrý den..
Mám takovej menší problém-mám Goniosomu a nedávno prodělal zánět jednoho z hemipenisů..to se nám snad podařilo díky antibiotikům vyléčit a včera nastal druhý problém-dával jsem mu nažrat,ale úbec nejevil zájem..do tý doby to u něj bylo docela nezvyklé,jelikož potravu příjmal prakticky hned jakmile se octnula v teráriu..když jsem ho zkusil nakrmit napodruhé,tak se mu dvakrát stalo že po myši vystartoval,zakousl se,ale po chvíli ji zas pustil,takže jsem se rozhodl že ji tam nechám přez noc a uvidim,ale když jsem večer přišel do pokoje a viděl jak ho myš sem tam okousne a jeho jediná reakce je, že o kousek ucukne stranou,tak sem ji radši vyndal..navíc mi příjde hrozně pohublej oproti minulému týdnu..,tak se chci zeptat jestli je možné to přisoudit těm antibiotikům,někde jsem četl že i např.době páření,nebo jestli někdo nevíte např. oč by se mohlo jednat..díky moc

Předmět Autor Datum
Zdravím. Pro upřesnění několik otázek: Předpokládám, že během léčby ATB nebyl krmen.Jak dlouho tedy…
Vladěk 21.04.2007 11:30
Vladěk
Zdravím,pred časom som mal tiež problém s príjmom potravy u samca G.oxycephalum.Odmietal akúkoľvek p…
peterd 21.04.2007 13:55
peterd
Pohlavním pudem to nebude, Gonyosomy se páří v různá období několikrát ročně a není to u nich tak vy…
krokodýl 21.04.2007 17:53
krokodýl
Zdravím krokodýla. Samci (jak píšeš) se nepáří vyhraněně na jaře ale v různých obdobích. Já je nikdy…
Vladěk 21.04.2007 19:08
Vladěk
Zdravim! Nas samec gonyosom take prijima potravu velice sporadicky a ve společném teráriu s některou…
carda.retarda 22.04.2007 00:20
carda.retarda
Vladěk: Oni samci Gonyosom obecně žerou méně než samice. Co se týká periody nežraní v období páření,…
krokodýl 22.04.2007 17:01
krokodýl
Tak bohužel to nakonec dobře nedopadlo..včera uhynul:.(:-( a podle pitvy vyplynulo že zánět se podař…
B-Rabbit 24.04.2007 17:28
B-Rabbit
Bohuzel vetsina odchytovych (faremnich) gonyosom dopada takto :.( jsou velmi haklive na stres,hygien…
sarka farka 25.04.2007 09:56
sarka farka
Druh antibiotik bohužel nevím,jelikož mamina iniciativně stvrzenku od lékaře s druhem použitých balz…
B-Rabbit 25.04.2007 13:31
B-Rabbit
Chcem sa spýtať-chovajú sa v Čechách aj iné farebné formy Gonyosom? Sivá,hnedá,žltá... Díky.
peterd 25.04.2007 20:26
peterd
No jestli chovají já osobně netuším,každopádně se mi dostaly do rukou fotky modrých,žlutých a hnědý.…
B-Rabbit 25.04.2007 21:45
B-Rabbit
Netuším,či ich u nás niekto má,možné to je,4 či 5 moji známi s Gonyosomami majú len zelenú klasiku.R…
peterd 25.04.2007 22:20
peterd
ano s tim take souhlasim . doktor Ekr (a ostatni na klinice) jsou fakt asi to nejlepsi co znam. neko…
sarka farka 26.04.2007 07:42
sarka farka
Jo joo..,taky jsem na ne slysel jen chvalu!!;-) A ten Lubos Hadas je ten jak prodava v HK v Gajerkac…
B-Rabbit 26.04.2007 10:53
B-Rabbit
tak trochu :-D . lepsi bude kdyz napises na exotarium@seznam.cz at zde neprudime os. recma;-) poslední
sarka farka 27.04.2007 07:39
sarka farka

Zdravím. Pro upřesnění několik otázek: Předpokládám, že během léčby ATB nebyl krmen.Jak dlouho tedy nežral? Dále; antibiotika byla dávána ve formě injekcí (a jaká)?.. a nebo byl hemipenis ošetřován lokálně nějakou antibiotickou mastí? A nakonec je možný, že nezájem o potravu u něj (jako samce) je z důvodu probuzení pohlavních choutek.

Zdravím,pred časom som mal tiež problém s príjmom potravy u
samca G.oxycephalum.Odmietal akúkoľvek potravu(okrem živých vtákov).
Cca.po mesačnej hladovke začal žrať myši.Nepíšete aký je starý,ak je to adult
nerobil by som si starosti,dospelý samci odmietajú potravu niekedy aj dva mesiace.
Moj samec momentálne nežral už mesiac,síce sa medzi tým lienil.Možno by aj pomohlo
ponúknuť inú potravu.Hlavne by som tam nenechával myš cez noc.Čo sa týka pohlavnej aktivity
na to by som sa moc nespoliehal Gonyosomy sa zvyknú páriť v zime.
Prajem veľa zdaru.

Pohlavním pudem to nebude, Gonyosomy se páří v různá období několikrát ročně a není to u nich tak vyhraněné, jako u sezonních druhů, u kterých samci v době páření opravdu mnohdy i několik týdnů výjimečně až měsíců odmítají potravu, respektive je potrava nezajímá. Spíš bych to přisoudil prodělanému stresu (časté chytání a ošetřování), nechal bych ho alespoň dva tři týdny v klidu, aby se srovnal a pak bych mu teprve zkusil nabídnout různé druhy potravy (myši, potkaní holata, osrstěné potkáně nebo mastomyš, kuře, zebřičku atd.). Umělému nebo spíše násilnému krmení bych se pokud možno vyvaroval a použil bych ho až v nezbytně nutném případě, kdyby had začal viditelně strádat a hubnout.

Zdravím krokodýla. Samci (jak píšeš) se nepáří vyhraněně na jaře ale v různých obdobích. Já je nikdy nechoval, takže nemám s tímto druhem žádné zkušenosti. Mám tedy tento dotaz: Když se tedy začnou pářit - pak samci při páření i normálně žerou? Předem díky za odpověďi.

Vladěk: Oni samci Gonyosom obecně žerou méně než samice. Co se týká periody nežraní v období páření, tak nemohu sloužit neboť jsem také neměl zatím tu čest. V případě chovu, o kterém vím, bývá samec pouze párkrát za rok cca na dva týdny přidán k samici, takže není moc času to zjistit. A v Akva-tera jsem nic takového nepozoroval, ale je fakt, že zvířata teprve dospívala a v současnosti se tam moc nevyskytuji, takže opravdu nevím.

Tak bohužel to nakonec dobře nedopadlo..včera uhynul:.(:-( a podle pitvy vyplynulo že zánět se podařilo odstanit,avšak jen z oblasti již zmiňovaného hemipenisu a nikdo nemohl tušit že je rozšířený dále do téměř celé dutiny břišní a zasáhl i plíce!!:-(..Je to velká škoda a fakt mě to hódně mrzí,jelikož když pominu to,že jsem v první řadě přišel o něj jako o zvíře a tvora,tak mě to mrzí i z toho hlediska, že vzhledem k tomu co se o těchto hadech a jejich agresivitě tvrdí,tak tento byl naprosto úplný opak a byl z něj takovej rodinej mazel!!:-(..takže i tímto směrem bych se chtěl zeptat jestli prosím někdo nečekáte,nemáte,nebo nevíte o mládětech Gonyosom..ale pouze jen z odchovu!!

Bohuzel vetsina odchytovych (faremnich) gonyosom dopada takto :.( jsou velmi haklive na stres,hygienu atd. zajimalo by me ktereho veterinare jsi navstivil ? byl to nejaky specialista nebo "specialista" ? jeste jsi se nevyjadril k dotazu ohledne pouzivanych ATB a k lecbe vubec.
ps: mimochodem ocekavame lihnuti dvou snusek tak do mesice.

Druh antibiotik bohužel nevím,jelikož mamina iniciativně stvrzenku od lékaře s druhem použitých balzámů po ukončení léčby vyhodila, takže co se týče názvů, moc nemůžu sloužit,jelikož tento obor není zrovna mým šálkem kávy..jen mohu popsat asi tak barvičky a postup..nejprve po vymačkání hnisu mu bylo obyčejnou stříkačkou bez jehli aplikovaná jakási desinfekce či co do oblasti hemisu s tím,že mi bylo řečeno že to jakoby uvolní všechen ten hnis a ten pak bude moci vyjít ven,což se poté opravdu stalo..i když se rukou nepodařilo již nic vymáčknout,tak po aplikování tohoto přípravku se toho dostalo ven ještě opravdu spousta a až jsme se divili kde se to tam může úbec vzít....poté mu byla do kloaky vmáčknuta jakási bílá mastička a dostal injekčně již zmiňované antibiotika, které dostal po dobu sedmi dní..po ukončení léčby jsme(tuším že poslední injekci dostal v pondělí) jsme dostali onu mastičku a desinfekci domů a ošetřovali ho doma..po dalším týdnu(toto pondělí) bohužel uhynul:.(:-(..toť k léčbě..zkusím se někde ještě kouknout po přesném názvu těch ATB,ale bojím se že je už asi nenajdu!!:-(
A pokud se jedná o veterináře,tak jsem byl dle mého názoru a ohlasů co jsem ohledně této kliniky slyšel opravdu u specialistů(bez uvozovek:-) ) a těžko bych v okolí Hradce Králové z něhož okolí pocházím hledal něco lepšího-VET KLINIKU pana doktora Ekra..
A myslíš že by se šlo ohledně těch mláďat ňák domluvit??..rozhodně když jsem přišel o tohodle drobka,tak se jejich chovu nechci vzdát uplně, protože na to jsou moc krásný!!;-):puff:

ano s tim take souhlasim . doktor Ekr (a ostatni na klinice) jsou fakt asi to nejlepsi co znam. nekolikrat jsme je jiz take navstivili.s provedenou lecbou bych take souhlasil ,ale jak to tak byva u zvirat z odchytu nekdy nepomuze ani pan buh...bohuzel:-(
az se male budou lihnout dam vedet.jinak jsme kousek od sebe (z nachoda)
barevne formy kdysi davno choval Lubos Hadas z HK,ktery take napsal clanek do Teraristy (1992).o mladatech barevnych forem u nas vsak nevim.
posilam nejake foto z lonskeho roku :))

[http://img442.imageshack.us/img442/1756/gonda1az2.j pg]

[http://img440.imageshack.us/img440/1179/gonda2ks4.j pg]

Jo joo..,taky jsem na ne slysel jen chvalu!!;-)
A ten Lubos Hadas je ten jak prodava v HK v Gajerkach ve zverimexu??..o tom vim,ze se mu pry taky povedlo odchovat gonyosomy..
A neslo by treba se nekdy sejit??..ja totiz chodim do Nachoda do skoly,takze by to prislo docela vhod a rozhodne bych se mohl dozvedet neco noveho a necemu naucit..,jelikoz predpokladam ze mas mnohem vetsi zkusenosti s jejich chovem a s hadama ubec!;-)
A jen se chci zeptat..nemas neco spolecnyho s Deckem??:))

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru