Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Nežádoucí hmyz v teráriu

To bude zřejmě štírek obecný (Chelifer cancroides) nebo jiný podobný druh štírka, žijou i u nás v domácnostech a jsou hadovi neškodní, ba spíše naopak, protože se živí různými larvami hmyzu, pisivkami atd.

http://img243.imageshack.us/img243/2421/pseudoscorp ionip1.jpg

Není nutné všechny bezobratlé vybíjet z neopodstatněného strachu o hada, spousta mu jich neublíží a naopak mohou být predátory těch škodlivých nebo méně žádoucích.
Frontline si stříkni na ruku (nebo rovnou na hada) a hada potři rovnoměrně po celém povrchu a neoplachuj. Frontline působí i několik týdnů, vsákne se do tukové tkáně do podkoží a sající parazité (roztoči, klíšťata) mají útrum. Je vhodné postřik po dvou až třech týdnech zopakovat, neboť nemusí působit na vajíčka roztočů, tak aby se zlikvidovala i další generace ektoparazitů. Ale v případě štírka hada zbytečně nepostřikuj.
Jelikož používám v teráriích neupravené substráty a přírodní materiály, tak občas také něco zajímavého najdu. Pavouky, stonožky, nosatce, drabčíky, slimáčky atd., ani už to nepočítám. Před nedávnem se mi třeba přímo v teráriu vylíhnul z kusu borovice takovýhle krasavec:

Kozlíček dazule (Acanthocinus aedilis)
http://img143.imageshack.us/img143/1624/snmek009zw8 .jpg

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny