Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Nežádoucí hmyz v teráriu

ad brebera: dle popisu to vypada opravdu na nejakeho stirka, tolik drobnych "klepetacu" u nas zas nezije a hlavne by pro hada rozhodne nemel byt nebezpecny.

to Para: Hypermanganem potlacis plisne, event. i nejake bakterie, ale ze by to nejak moc vadilo vyvojovym stadiim clenovcu, to si opravdu nemyslim. Co se tyka aplikace Frontlinu okolo oci u hadu, presne jak rika krokodyl, je naopak dobre se ocim a spodku tlamy venovat podrobneji, prave tam se roztoci vyskytuji nejcasteji. Proto je mnohem lepsi neaplikovat potstrik primo na hada, ale potreni treba rukou nebo hadrikem.

to Krokodyl: podle mych informaci to hadi (a plazi vubec) se vztrebanim ucinne latky trochu jinak nez savci, u kterych opravdu dochazi ke vstrebavani pres kuzi (i ke mne se donesla historie o mysatech a sklipkanovi). U plazu to neni tak uplne doresene, ale podle vseho se do krevniho reciste ucinna latka nedostava. Proto neni zadouci hada oplachovat okamzite po aplikaci. Nezbytne je ale dobre vetrani. To co tak priserne smrdi je nosic fipronilu, ktery je tekavy a muze byt ve vetsim mnozstvi pravdepodobne toxicky (hl. u drobnych jesteru). Zasadne by se pak melo zabranit koupani hada a jeho nasledne piti z misky. Ale to je asi pravidlo, ktere se rozhodne netyka jen frontlinu.

Urcite ale neni treba vsechny brebery v terarku bezmyslenkovite mytit, pokud v terariu nedelaji nejakou neplechu...

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny