Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem zara krajta

děkuji všem.tak ji nesnědla dnes jsem ji sehnala dnešní narozené mladě od myši ale jen ji pozoruje a nic víc nevím jestly ji tam nemám nechat přez noc třeba jí sežere.

Co, prosím, znamená ten nadpis? (GG)

Předmět Autor Datum
Hole většinou nevezmou, chce to už osrstěné myše nebo malou skákavku. Hole tam přes noc klidně nech…
krokodýl 26.04.2007 21:28
krokodýl
ale on je teprve 5-6 týdnu starej tak velkou myš nespolkne leží pořád poblíž holete a nic jakou by m…
janina 26.04.2007 21:33
janina
Ale spolkne, neboj. Hadi jsou uzpůsobeni k polykání kořisti, která je několikrá silnější než jejich…
krokodýl 26.04.2007 21:48
krokodýl
Ahoj,Krokodýl má pravdu.Had dokáže spolknout kořist opravdu větší než je jeho hlava.Malý krajtičky v…
Melda 26.04.2007 22:58
Melda
Zdravím. Teplotně i co se týče velikosti zkrmovaného hlodavce se drž toho co ti doporučil v předchoz… poslední
Vladěk 28.04.2007 08:41
Vladěk

Ale spolkne, neboj. Hadi jsou uzpůsobeni k polykání kořisti, která je několikrá silnější než jejich hlava, mohou si při polykání oddělit spodní a horní čelist a mají velmi pružnou kůži. Moji narození psohlavečci byli mnohem štíhlejší než mládě krajty královské a dokázali spolknout i malou skákavku.
Teplota by měla být pod zdrojem (žárovka) okolo 35 st. a ve zbytku terária od 30 do nějakých 24 st. v chladnější části, aby měla možnost výběru. V noci stačí 20 až 24 st., takže ve většině bytů nemusíš v noci nijak přitápět a přes den (7 až 18 hod) vyhovuje žárovka 25 až 40 W (záleží na velikosti terária a jeho ventilačních plochách). Ale to bys měla zjišťovat dřív než si krajtu pořídíš:-/.

Ahoj,Krokodýl má pravdu.Had dokáže spolknout kořist opravdu větší než je jeho hlava.Malý krajtičky v poho baští skákavky,ale v teráriu je přez noc nenechávám.Ty mršky mi už překousaly pár topných kabelů.Jinak s tim krmením na ní nepospíchej,až bude mít hlad tak si vezme:))

Zdravím. Teplotně i co se týče velikosti zkrmovaného hlodavce se drž toho co ti doporučil v předchozí odpovědi Krokodýl. Jinak u kralovských krajt se často stává, že když se nechytí některé kusy z počátku na myši, tak se jim nabízí něco jiného. Zkus buďto mastomyš nebo křečíka. Na tohle se obvykle chytí.Problémem někdy je, že se pak může stát, že nebudou chtít žrát nic jinýho.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru