Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jak začít?

1, pro korálovku se hodí buď čistá rašelina, nebo smíchaná s pískem 1:1 (popřípadě míň písku)
2,v teráriu je nutné větrání, nejen pro to aby had mohl dýcha, ale i pro prostou cirkulaci vzduchu. V teráriu se pak nedrží plísně a vlhkost. naopak některé druhy chovanců mohou být citlivé na přílišný průvan (korálovka to ale není)
3. miska s vodou by měla být tak velká alby se had do ní vlezl celý - mohl s schladit
4. do terária není nutné umisťovat víc věcí než je potřeba - úkryt, miska s vodou, větev, nebo kámen
5, k naprosté většině terárií postačí k vytápění dostatečná žárovka - většinou 40 až 60 W (vyzkoušíš pomocí pokusu a teploměru)
6, čištění terária závisí na zněčištění a tedy i vylučování tvého chovance (já čistím vždy po tom ce se had vykadí jeho exrementy a asi jednou za 2-3 měsíce komplet vyměním substrát)
7, klacek není bezpodmínečně nutný. použít se dá tvrdé dřevo ovocných stromů, dub, buk, habr, akát, a z jehličnatých borovice. Větev musí být vyschlá a zbavená kůry
8, já rostliny nepoužívám, V teráriu většinou živé rostliny nepřežijí. Proto se používají umělé.
9, vlhší se prostě prostor terária - při velikosti terária můžeš porosit prostě všechno. Na hada a žárovku nestíkej. U korálovky postačí kdy porosíš navečer obden
10, pohlaví ti určí buď opravdu zkušený terarista, nebo lépe veterinář. Pohlavní znaky nebývají úplně zřejmé, i když se podle určitých drobností dá alespoň odhadnout co by to mohlo být, odborné sondování je jistější.

na mách srtránkách http://reptilakvalitne.cz můžeš načerpat inspiraci v článcích nebo i ve fotogalerii. Na adrese http://reptiliakvalitne.cz/clanky.php?id=16 je článek který je určený přímo pro začátečníky.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny