Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem zadržené vejce

Mám dotaz samice gekončíka mi zadržuje vejce!Vejce je jen jedno a je o dost větší než normálně.Dneska jsme byli u veta dostala kalciovou injekci s oxytocinem.Jaká je šance že vejce snese??Můžu jí ještě pomoct nějak jinak??Podmínky pro kladení má!Ostatní samice kladou dobře.Děkuju za radu.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Tak vejce pořád nikde!Ale dneska se mi vylíhlo první miminko!!Ještě ho nechám přes noc v inkubátoru…
zuza 04.05.2007 20:27
zuza
Rozdíl bývá výjimečně více než dva dny. Nepomatuji se, že by prodleva mezi sourozenci z jedné snůšky… nový
krokodýl 05.05.2007 19:11
krokodýl
Vajíčka jsou v jedné krabičce bohužel druhé vajíčko dneska splasklo!!Koukla jsem dovnitř mimi tam si… nový
zuza 05.05.2007 19:42
zuza
Občas se to stává, že některé mládě není tolik životaschopné, že hyne vysílením při líhnutí nebo z r… poslední
krokodýl 05.05.2007 20:32
krokodýl

Tak vejce pořád nikde!Ale dneska se mi vylíhlo první miminko!!Ještě ho nechám přes noc v inkubátoru a zítra ho přendám do terária jen se chci zeptat jaká může být prodleva mezi prvním a druhým mládětem ze snůšky?Tedy z jedné snůšky a kdy začát krmit??

Vajíčka jsou v jedné krabičce bohužel druhé vajíčko dneska splasklo!!Koukla jsem dovnitř mimi tam sice bylo ale dost malé a mrtvé!Nevím proč,ale je to tak!Samice to vejce snesla!!Mám radost.Vypadá v pořádku snědla dvě holata a teď odpočívá!Vejce bylo obrovské a velmi měkké!Tak doufám že se samici nic nestalo!!V inkubátoru čekají další čtyři vejce tak doufám že se nám brzy narodí další miminka!!Moc děkuji za rady i za podporu!!

Občas se to stává, že některé mládě není tolik životaschopné, že hyne vysílením při líhnutí nebo z různých důvodů ještě dříve. Pokud samice vejce snesla sama, tak by to snad mělo být v pořádku, vejce bude zřejmě neoplozené, ty neoplozená občas dělají takové "naschvály"]:(.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru