Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Odchyty ve volné přírodě

Ahoj,zajímalo by mě jak je to z odchytem plazů ve volné přírodě.Hlavně tedy v EU.Jestli se se mohou zvířata volne převážet přez hranice.Nemyslím zvířata s registrací CITES a nebezpečná zvířata.Šlo by o ještěrky z Balkánu.Dík:-)

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Tak to mám obavu, že legálně je to prakticky nemožné, získat povolení na odchyt plazů v evropských z…
krokodýl 13.05.2007 10:53
krokodýl
Nemám v úmyslu si opatřovat zvířata ve volné přírodě.K moři se asi taky nikdy nedostanu,ale mám plno…
Melda 13.05.2007 11:10
Melda
Prosím Tě, co by ses nedostal k moři, dneska je to jen pár hodin jízdy autem a o něco víc autobusem;…
krokodýl 13.05.2007 11:53
krokodýl
Sám bych nejel,libil by se my nějaký teraristický zájezd,spojený z odchytem.Dřív se taky jezdilo,ne?…
Melda 13.05.2007 16:43
Melda
Dřív se dělalo lecos... ;-). Ale takový zájezdy se dělaj i dnes, akorát už se při nich prakticky nic…
krokodýl 13.05.2007 21:46
krokodýl
Zlatý starý časy:.( Dík za odpovědi poslední
Melda 13.05.2007 21:58
Melda

Tak to mám obavu, že legálně je to prakticky nemožné, získat povolení na odchyt plazů v evropských zemích. Pokud jde o území EU, tak bys teoreticky měl mít pro každého plaza, který se vyskytuje jen na území EU nějaký doklad o legálním původu, u nás se to zatím neřeší, ale třeba v Německu a dalších zemích záp. Evropy to dost tvrdě dodržují. Pokud jde o mimo EU, tak zas musíš vyběhat povolení na dovoz zvířat do EU, musíš mít doklady o legálním nabytí v té zemi mimo EU a karanténovat. Takže legálně je to obrovská pakárna kvůli nějaký tý Podarcisce a nelegálně zas určitý riziko, i když by z toho asi nebyl takový bugr, jako z CITESových zvířat, kdyby něco. Ale i tak.

Prosím Tě, co by ses nedostal k moři, dneska je to jen pár hodin jízdy autem a o něco víc autobusem;-). A není nad to ty své oblíbence vidět v přírodě. Jo a ty tvé známé když chytnou, tak z toho kouká zabavení zvířat, mastná pokuta a popotahovačky.. Ale na druhou stranu turisty z Chorvatska většinou moc neprobíraj:-D, ale k ničemu nikoho nenabádám;-).

Dřív se dělalo lecos... ;-). Ale takový zájezdy se dělaj i dnes, akorát už se při nich prakticky nic nedá přivézt, celníci maj na takový skupinky spadeno, ale kdejaký dovolenkářskej pupík si klidně veze z dovolený želvu a jelikož má bermudy, nafukovací lehátko, paničku a dvě děcka, tak si ho na celnici nikdo ani nevšimne.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru