Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem ničení terária

Zdravím,mám již druhého pavouka co mi zničil terárium.Možná je to tím že jsou oba samci a hledají cestu k samičce,jelikož s tím začli až v adultním svleku. Jo a co vlastně dělají? Nahoře je větrací síťka a v noci často i ve dne jsem je vídávala nalepené na tu síťku a slyšela divné zvuky,no a oni tu síťku nějak odlepili od toho skla,nebo na ní roztahali oka.Zajímavé je že nikomu jinému se toto ještě nepřihodilo.Nynější samec brachypelma smithi je již přestěhován do jiného terária a už začal nanovo. Jo kdyby někdo měl zájem o samce Br.Smithi tak písněte:Veronika.Kalcikova@seznam.cz

Předmět Autor Datum
Bylo by príma nafotit ty následky a zde zveřejnit ;-)
Georgij Gadjukin 16.05.2007 06:17
Georgij Gadjukin
To je docela běžná a u pavouků poměrně oblíbená činnost, dělají to i samice. U samců to je běžnější…
carlos 16.05.2007 09:04
carlos
Vlhkost držím na 75% a to by mělo být u druhu Brachypelma smithi obtimální.Jo a zajímá mě ten děrova…
Nika 16.05.2007 13:18
Nika
Myslím, že většina výrobců používá právě děrovaný plech, popř. plast, tak by neměl být problém takov…
carlos 16.05.2007 14:50
carlos
super, dík za radu
Nika 16.05.2007 17:13
Nika
ten derovany plech se da koupit. Ale pouze 100*20cm a ta cena muze byt pro nekoho dosti vysoka. 399k… poslední
Maoor 28.05.2007 17:08
Maoor

To je docela běžná a u pavouků poměrně oblíbená činnost, dělají to i samice. U samců to je běžnější z důvodu, který jsi popsala. Je docela zajímavé, jak "hloupý" pavouk pokračuje ve svém snažení na místě, odkud se mu již podařilo uprchnout. Také mi tak uteklo několik pavouků, než jsem pochopil, že perlinka není jako větrací mřížka ideální. Začal jsem používat kovové síťky proti mouchám, ale ti větší a odhodlanější byly schopni i tuto síťku rozbít a prchnout. Navíc po takovém "rozpárání" trčela ze síťky spousta drátků a začínal jsem mít obavy, aby se o ně pavouk při svém snažení neporanil. Dalším problémen byl u zemních sklípkanů, když zůstávali vyset za háček na konci tarsu jedné končetiny v malém okýnku síťky, dokud jsem je nesundal. V současné době používám děrovaný plech a naprosto bez problémů. Je dobré se zamyslet nad tím, zda-li nepodporují pavouka v jeho činnosti nevhodné podmínky v teráriu, zejména nevyhovující vlhkost;-).

Vlhkost držím na 75% a to by mělo být u druhu Brachypelma smithi obtimální.Jo a zajímá mě ten děrovaný plech jako větrání.Dá se takové terárium koupit??? Nebo se budu muset spolehnout na svou zručnost a vyrobit si ho? V případě výroby bych ocenila radu o pro pavouky neškodném lepidle.

ten derovany plech se da koupit. Ale pouze 100*20cm a ta cena muze byt pro nekoho dosti vysoka. 399kč Jde vsak strihat snadno klasickymi vetsimi nuzkami a kdyz si spocitate kolik prouzku lze z toho nastrihat napr pri sirce treba 5cm tak jedno takove vetrani vyjde zhruba na 20-30kc na terarium. (30*20*20)
[DSCF0178.jpg]

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru