Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem hroznýš nebo krajta

Zdravím všechny kdo máte tyhle krásná zvířata.Stojím před před problémem pro které se rozhodnout. Dokončuji terárko 150x75x75 je to otázka 14 dnů a po večerech sbírám informace a pročítám všechny možný fora, ale moc moudrej z toho nejsem . Bude to můj první had tak co bude rozumnější abychom byli spokojeni oba ? Chci kliďasa a může být i větší to problém není.Děkuji i za nabídky pokud někdo nějaké volné mláďátko máte. Dík za rady

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Trošku ti rozhodování ztížím, volil bych třetí možnost - užovku, např. E. t. friesei. Jsou to krásní…
carlos 22.05.2007 10:12
carlos
Já bych pro začátečníka zůstal u toho hroznýše. "Friseika" je krásná, ale někdy poněkud temperamentn…
krokodýl 22.05.2007 15:23
krokodýl
Dík za rady a co to terárko bude hrozňovi stačit?
vlk 23.05.2007 13:43
vlk
V pohodě;-) poslední
carlos 23.05.2007 14:27
carlos

Trošku ti rozhodování ztížím, volil bych třetí možnost - užovku, např. E. t. friesei. Jsou to krásní a akční hadi, bohužel název užovka nemá mezi veřejností takovou váhu, jako krajta nebo hroznýš, ale za zvážení tato možnost určitě stojí;-)

Já bych pro začátečníka zůstal u toho hroznýše. "Friseika" je krásná, ale někdy poněkud temperamentnější než je pro úplného začátečníka dobré a při jejich délce, nenažranosti a rychlosti plazení napříč teráriem z nich někdy nebývají začínající chovatelé úplně ve své kůži. Už jsem viděl pár těchto užovek v zasr...m teráriu, polohladové, a majitel (přesněji majitelka) se bála k nim sahat, aby ji nerafli. U hroznýšů to sice také hrozí, ale přeci jen jsou v průměru klidnější.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru