Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Brachypelma boehmei versus smithi

Mno jak píše carlos, klidně tu přední mřížku vysaď úplně, opravdu by ti substrát rychleji vysychal, což sice u zmiňovaných Brachypelem dle mě nějak zvlášť nevadí,ale alespoň nebudeš muset tak často rosit. Co se velikosti terária týká, tam určitě záleží na tobě, sice jsou dány nějaké obecně minimální rozměry, ale bude už záležet jen na tobě, jestli budeš chtít mít jednoho pavouka nebo tě to chytne a časem jich bude třeba x set:-) Podle toho se nejspíš bude odvíjet, jestli budeš mít terárka menší, účelně zařízené a nebo jedno větší zařízené jako výsek biotopu... Názory na velikost terária se docela liší, někteří si stojí za názorem, že ve velkém teráriu je pavouk plašší a hůře přijímá potravu ale myslím že tam to bude spíš tvrzení proti tvrzení a problém to určitě nějak nebude...
Inspirací budiž ti například těchto pár fotek třeba:

http://www.arachnomania.cz/fotogalerie_teraria.php
Jinak žárovku si myslím není třeba dávat, pokud máš nějakým způsobem zajištěnu určitou teplotu, je to zbytečné, neboť většina pavouků světlo opravdu nějak nevyhledává a spíš se snaží někam ukrýt. Zde by možná v úvahu přicházela možná nějaká zářivka ale i ta by spíš byla jen pro "zkrášlení" S rostlinami se asi taky v dekorativném teráriu počítá, ale zase musí to být takové rostliny o které se pavouk nemůže zranit a zase takové, které ustojí jeho časté reorganizování terária:-)
A s pohlavím, určitě záleží na tobě jestli budeš chtít mít samici nebo samce, ale už z vícero důvodů je lepší mít samici, tím hlavním je ten, že na rozdíl od samce(u Brachypelem zhasne cca po roce) se může dožít docela vysokého věku. počet svleků do dosažení dospělosti ber hodně s rezervou, někomu může pavouk dospět druh od druhu, kus od kusu jeden v 9. jiný ve 13.svleku... Zaručeným znakem dospělosti je u samců přítomnost bulbů na konci makadel a u některých druhů i tibiální trny. v případě samic je dospělost prokázána tvorbou neoplozeného kokonu, ale pozor, to neplatí vždy, samice jej může stejně jako nemusí udělat, proto se zde dá řídit i trochu vlastním úsudkem a někdy se dá pářit samice, která podle tebe už má patřičnou velikost a mohla by dospělá být, To pak už poznáš jednoduše, buď dá a nebo :x:;-)

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny