Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem metamorfovane zabicky - co je špatně? a pulci na zádach

Dnes bylo docela dusno, ač v noci pršelo. Je možné, že dvě žabky, kterým začal mizet ocásek uhynuly vedrem? Jedna seděla na listu, druhá ve vodě a do rána nepřežily.
Včera se také snažily lézt a občas se překulily na záda. Může to bát zranění? Zůstal jim tam kámen ve vodě. zatím mají nízkou vodu s možností vylézt na kameny a listy. Podle včerejší rady udělám pískový přechod na souš. Voda se zdá čiszá - dávám z potoka.
Také někteří z dalších pulců leží občas ma zádech.
Všechny dostaly několik sušených dafnií.
Předem děkuji za radu.

Předmět Autor Datum
Horkem to samozřejmě být může, neměli by mít nad 24 až 25 st. Voda z potoka by měla být zhruba stejn… poslední
krokodýl 29.05.2007 17:48
krokodýl

Horkem to samozřejmě být může, neměli by mít nad 24 až 25 st. Voda z potoka by měla být zhruba stejně teplá, jako ta, co máš u těch pulců, samozřejmě nelze vyloučit nějakou chemikálii ve vodě. Lepší je použít normální domovní odstátou vodu, jako třeba k rybičkám nebo přímo vodu z akvária, jestli nějaké máte. Pulce lze krmit vločkovým krmivem pro akvarijní rybky (Tetramin, Tetrarubin atd.). Metamorfovaným žabkám musíš nabídnout něco živého, co se pohybuje. To že pulci lehají na záda znamená, že jsou na tom špatně, mohou se dusit, potřebují dostatek kyslíku ve vodě, podobně jako ryby dýchají žábrami. Buď jim dejte do nádobky vzduchovací kámen nebo filtr, který vodu čeří a ta se okysličuje. Nebo jim přidejte víc vody, záleží kolik jich tam je a v jakém množství vody. Do nádobky s nízkým stavem vody dávejte až ty, co už sami vylézají na kameny.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru