Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem krajta královská

Dobry den.Chci se zeptat jestli by pro krajtu kralovskou stacilo i v dospelosti terarium o rozmerech delka 80,vyska 40 hloubka 40?(uvazoval jsem o tom ze kdyz uzovka cervena ma az 180cm a staci pro ni to terarium,ktere jsem uvadel tak by pro krajtu kralovskou ktera ma okolo 150cm to terarium mohlo stacit)Predem dekuji za odpovedi.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
No je to dost na doraz, ale snad by to ještě šlo. Ale nezapomeň, že krajta je mnohem mohutnější než…
krokodýl 29.05.2007 17:54
krokodýl
diky krokodyle no ta krajta je zatim mala a do toho terarka jsem ji chtel dat a myslel jsem ze byto…
good 29.05.2007 18:16
good
Tak opravdu nejsem jasnovidec, ale předpokládám, že ve zverimexu půjde o importované faremní "odchov…
krokodýl 29.05.2007 18:33
krokodýl
a krmit ji mam mysima holatkama a nebo od krecka dzungarskeho?no na ty parazity se tam zeptam a jest…
good 29.05.2007 18:51
good
Mladá regiuska zvládne i malý odstávče, někdy je vezmou spíš než holata. Zatím zkus myšky, na zkouše…
krokodýl 29.05.2007 19:04
krokodýl
a chyti si tu mys sama v tom terarku,ktere jsem uvadel.nebo ji mam vyndat a dat na mensi prostor.to…
good 29.05.2007 20:41
good
Oni si najčastejšie počkajú kým sa myš priblíži nadosah a potom ju chytia. Občas sa pomaly približuj…
ado 29.05.2007 20:54
ado
moc vam vsem dekuji za rady. poslední
good 30.05.2007 06:27
good

No je to dost na doraz, ale snad by to ještě šlo. Ale nezapomeň, že krajta je mnohem mohutnější než užovka červená, i když může být o něco kratší. Nestačí jen poměřovat délku. A 180 cm guttata je už opravdu výjimečně velký samec a zdaleka všechny to nedorostou, většinou mají jen tak 130 až 140 cm, což mají krajty královské taky a jsou mohutnější.

diky krokodyle no ta krajta je zatim mala a do toho terarka jsem ji chtel dat a myslel jsem ze byto mohlo pro ni stacit i v dospelosti(v nejhorsim bych koupil nove terarko ale ona roste do sve delky tak 2-2,5 roku takze to je jeste cas).jo a jeste chtel jsem ji koupit ve zverimexu(super zoo je teda mala typuju 35-50cm(bude sama zrat a myslis ze nebude myt parazity?vypadala pekne a kdyz je mala tak by nemusela.Jo a ktomu terarku jeste tak bych ji postel nekdy ven tak by to mohlo stacit

Tak opravdu nejsem jasnovidec, ale předpokládám, že ve zverimexu půjde o importované faremní "odchovy", takže tam je pravděpodobnost parazitózy poměrně velká. Což nemusí být ale zas takový problém, ne vždy to bývá nebezpečné, záleží na celkovém stavu a na pozdějších podmínkách (většina parazitů nechce svého hostitele zabít a mnohdy nejde ani o pravé parazity) a lze ji samozřejmě po vyšetření trusu odčervit, jestli bude sama žrát ti taky fakt těžko poradím. Pokud budeš chtít chovat pár, tak v dospělosti by to chtělo tak 100 x 50 x 50 cm. Do velikosti 130 až 140 cm ti krajta při správném krmení (nepřekrmování) doroste tak za 4 roky.

Mladá regiuska zvládne i malý odstávče, někdy je vezmou spíš než holata. Zatím zkus myšky, na zkoušení jiných hlodavců je času dost, kdyby jí myšky nejeli. Co se týká zeptání, za to nic nedáš, ale většina prodavačů ti řekne cokoliv, jen aby prodali. A zbytek jich zas neví o čem je řeč (paraziti). Pokud budou solidní, tak jim před tebou zkusí dát myšky a když si ji některá chytne a sní ji, tak je na půl vyhráno. Počítej, ale s tím, že i přesto pak může doma potravu nějaký čas odmítat.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru