Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemZamknuto ještěři

Ahojky, tak tady ctu o vasem gerrhosaurovi, ktereho jste si koupila na vystave. taky mi tvrdily, ze se muze dozit az 40::) coz mi prislo dost:-D. hlavne bych byla strasne rada kdyby jste mi poradily ohledne zarizovani teraria. koupila jsem si parecek. terarko budu mit hotove zhruba do tydne(100*60*50) coz si myslim, ze by stacit melo:-). jen nevim jake svetlo mam poridit, jestli je treba topny kamen a jestli je mozny substrat, ktery pouzivam pod sklipkany nebo je lepsi pisek???? budu strasne moc vdecna za jakou koli radu. predem strasne moc dekuju

Myslím, že už je čas toto vlákno zamknout. Vše co bylo třeba bylo vyřčeno, mnohé otázky odpovězeny, nesrovnalosti vysvětleny. Nemá cenu toto dál rozebírat. Doufám, že to pochopíte. (GG)

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
diky moc, hledala jsem na internetu a hromadu informaci jsem si sehnala. kazdy se radsi zepta, hlavn…
eliska 01.06.2007 09:52
eliska
Eliško, já Tě chápu;-)Každý jednou začínal a nebo začíná a od takového serveru, jako je tento čeká,…
AnetaVesela 01.06.2007 13:28
AnetaVesela
od serveru, jako je tento čeká, že mu tu někdo poradí a ne, že hned bude dělat ramena. zrovna Kroko…
Georgij Gadjukin 01.06.2007 13:48
Georgij Gadjukin
Ano, vždyť proto se Eliška přece ptala, aby její chov ještěrkovců nebyl jen pokus-omyl. Ty jsi se p…
AnetaVesela 01.06.2007 14:00
AnetaVesela
Aneta Veselá napsala: berete všechno moc vážně Nediv se, měla by sis uvědomit že "chov" stylem pok… poslední
para 10.06.2007 15:50
para

diky moc, hledala jsem na internetu a hromadu informaci jsem si sehnala. kazdy se radsi zepta, hlavne kdyz zacina a prodejci kolikrat neporadi vse. v literatire neni vse. a pokud de o prostor, jesteri jsou v prozatimnim mensim terariu, ktere patrilo zelvam...dekuju;-)

Eliško, já Tě chápu;-)Každý jednou začínal a nebo začíná a od takového serveru, jako je tento čeká, že mu tu někdo poradí a ne, že hned bude dělat ramena. :-/ Ale na druhou stranu: každý má právo na názor;-)
Mě už sežral trochu jablka a dneska jsem mu nabídla kočičí konzervu, tak jsem zvědavá, zda jí bude chtít....
No, a abych řekla pravdu, tak na netu o ještěrkovci skoro nic není.-( Jen základní fakta...Už jsem si objednala knihu o ještěrech....

od serveru, jako je tento čeká, že mu tu někdo poradí a ne, že hned bude dělat ramena.

zrovna Krokodýl je ten, bez kterého by teraporadna nebyla tím čím je. Ta tvoje invektiva nebyla na místě a bylo by vhodné se za ni omluvit.
Když si, milá Aneto, projdeš dotazy zpět, uvidíš, že každý třetí je v duchu "koupil jsem si zvíře xy, jak ho mám chovat, jaký potřebuje terárko, co žere" atd. Krokodýl, a nejen on už vidí pomalu ale jistě rudě při přečtení takovéhoto dotazu. Pro dnešní mladou generaci je asi opravdu problém zajít za zkušenějším teraristou (nebo mu napsat) vyptat rady, půjčit (či koupit, vyhledat pomocí strýčka) a přečíst aspoň základní literaturu. Chov živého tvora by se neměl dělat metodou omyl-pokus, zvláště u druhů, u kterých jsou podmínky chovu popsány a dostupné.

GG

PS: znáš pejskaře, který by si pořídil psa před tím, než by mu udělal kotec, boudu, pelech a seznámil se s povahovými vlastnostmi plemene?

Ano, vždyť proto se Eliška přece ptala, aby její chov ještěrkovců nebyl jen pokus-omyl.

Ty jsi se pro něco nenadchnul a nekoupil sis to hned? To se přece stává a neznamená to přece, že jsou ti lidé nezodpovědný. Jen se mi nelíbí, jak děláte z lidí, co teprve začínají s teraristikou -hloupý.
Omlouvat se nebudu, protože jsem taky napsala názor, na který mám právo. Tahle poradna se mi líbí, ale jste tu zbytečně moc přísný a berete všechno moc vážně:-/

Aneta Veselá napsala:

berete všechno moc vážně

Nediv se, měla by sis uvědomit že "chov" stylem pokus - omyl může zvíře ohrozit na zdraví či na životě :i: a to už není žádná sranda. Nehledě na to, že tu může být naplněna skutková podstata tresného činu týrání zvířat.

Vůbec bych se v tomto případě neodvolával na to, že jsem se pro něco nadchnul a tak jsem to chtěl hned aniž bych si o tom předem něco nezjistil. To je v případě zvířete a to jakéhokoliv, neomluvitelná nedbalost zvlášť pokud tak činní dospělej človek.

Zpět do poradny Nahoru