Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Pořízení hada

Zdravím...Rád bych si pořídil nějákého hada. Co jsem se tak dočetl na internetu tak pro uplné začátečníky je dobrá například korálovka sedlatá, která se mi docela líbí. Chci se zeptat, jak velké terárium je pro ní asi vhodné a v jakém rozmezí se cena těchto terárií zhruba pohybuje a co vše je nutné dokoupit proto, aby se citíla co nejlépe. Za odpověď předem děkuji

Předmět Autor Datum
ahoj tak velikost teraria a dalsi udaje kolem koralovky najdes zde na strankach s pouzitim vyhledava…
honza luk 06.06.2007 12:22
honza luk
Jen bych upřesnil, že ten vzoreček vypočítává spíše minimální rozměry. A pozor na vysoké teploty oko…
krokodýl 06.06.2007 14:00
krokodýl
jo pravda, tohle jsem zapomnel zminit:-D poslední
honza luk 06.06.2007 16:11
honza luk
ok díky:-)
jyrgen 06.06.2007 13:22
jyrgen

ahoj tak velikost teraria a dalsi udaje kolem koralovky najdes zde na strankach s pouzitim vyhledavace, casto tak dostanes odpoved mnohem drive. v jednom komentari psal krokodyl ze pouziva tento vzorecek: 0.6 x 0.3 x 0.3 (delka, sirka, vyska) kazda z techto hodnot krat velikost hada a jelikoz koralovka dosahuje velikosti az 1,2 metru ( pri paru myslim psal krokodyl pricist ke vsemu 25%, u vysky neni treba) snadno to spocitas. cenu teraria neznam. ja pouzil provizorne akvarium po rybyckach( vim ze to neni vhodne), na ktere jsem si udelal uzamykatelny poklop. poklopem vedu lampicku s 25w zarovkou a udrzuju teplotu kolem 30 stupnu (casovac mi zapina svetlo ve vypocitanych intervalech takze teplota se pohybuje od 26 - 32 stupnu) samozrejmosti je vetrani. pres leto svitim mene teplo tolik neunika jak v zime, behem ktere svitim cely den ve zhruba 12h intervalech (had ma pul roku, zatim jsem nezimoval) v terariu ma keramickou misku od kvetinace s vodou a dutou keramickou skalu jako ukryt kde je vetsinu bileho dne.rosim 1x tydne. bohuzel zelen jeste nemam tu mam v planu az ve finalnim terariu, ktere musim jeste vyrobit :) (po statnicich se do toho dam,slibuju :-[ ) Myslim ze koralovka je opravdu vhodna, ta ma je naprosto hodna akorat si musis dat bacha, protoze koralovky rady zdrhaji( me zdrhla jednou a dodnes nevim kudy).
jak uz jsem rikal vsechny informace naleznes kdyz pouzijes vyhledavac spousta veci se tu uz resilo, od velikosti teraria, stravy,svleku i nekterych zdravotnich problemu.
at se ti chov dari:-):puff:

Jen bych upřesnil, že ten vzoreček vypočítává spíše minimální rozměry. A pozor na vysoké teploty okolo 30 st. po celém teráriu, je třeba, aby had měl možnost výběru od místečka, kde se bude moci vyhřát ke 30 st., ale ve zbytku terária by měly být teploty okolo 20 - 25 st. V noci stačí teploty okolo 20 st. Pro tento teplotní rozptyl je nejlepší delší terárium s větráním přes většinu stropu a na jednom boku.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru