Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem korálovka sedlatá

Mám dotaz, jak dloho vydrží korálovka bez žrádla? Mám asi pětiměsíční a dřív žrala i dvakrát týdně i živé hole a pak nedostala v pravidelný čas a od té doby nežere a vynechzala i poslední svlek- zkoušela jsem ji i koupat v teplé vodě a krmit v menším prostoru, hole měla v terárku i tři dny. Jinak se zdá v pořádku. Už to trvá tři měsíce. Děkuji za pomoc.

Předmět Autor Datum
Bez žrádla pár měsíců vydrží, ale pokud to trvá již tři měsíce bude zřejmě nějaký problém v podmínká…
krokodýl 08.06.2007 10:01
krokodýl
Díky za pomoc a za radu s tím stresováním z koupele, byla to rada tak jsem jí zkusila. U veterináře…
Stixy 08.06.2007 10:12
Stixy
Pokud je těch 29 v celém prostoru, tak to může být problém. Nezahrabává se ti do substrátu a pod mis…
krokodýl 08.06.2007 10:19
krokodýl
Koupila jsem ji před vánocema v zoo obchodu a byla malinká, teď má tak přes 40 cm. Vím jen, že je to…
Stixy 08.06.2007 10:39
Stixy
A jaký mám použít lepší substrát?? U nás v obchodě jiný asi ani nemají.
Stixy 08.06.2007 10:41
Stixy
Směs rašeliny a písku. Doporučuji... Levné, recyklovatelné a dostupné řešení bez vedlejších účinků :…
Georgij Gadjukin 08.06.2007 10:43
Georgij Gadjukin
Děkuji...použiji. poslední
Stixy 08.06.2007 11:33
Stixy

Bez žrádla pár měsíců vydrží, ale pokud to trvá již tři měsíce bude zřejmě nějaký problém v podmínkách chovu. Koupáním v teplé vodě korálovku jedině vystresuješ. Hadi nemusí žrát pravidelně, naopak je lepší určitá nepravidelnost. Samozřejmě, když nežere tak se svlek oddálí. Nechutenství může být způsobeno mnoha věcmi, např. vysokými teplotami, vnitřními parazity, nějakou překážkou (ucpáním) střev (co používáš za substrát?), stresem, změnou preference kořisti (zkus osrstěnou myšku nebo mládě křečíka), pohlavním pudem samců (ale na to je zřejmě ještě mladý). Prostě nepřestane žrát jen tak sám od sebe a určitě to není tím, že nedostal hole v pravidelnou dobu, normálně by měl být po delším hladovění naopak náruživější. Pokud už 3 měsíce vůbec nežral bude vhodné ho nakrmit uměle. Raději bych navštívil veterináře, aby udělal sono střev, jestli tam není nějaký problém a vhodné bude i parazitologické vyšetření.

Díky za pomoc a za radu s tím stresováním z koupele, byla to rada tak jsem jí zkusila. U veterináře jsem byla a neshledal nic podezřelého, jinak je v pořádku, vypadá zdravě, ale stejně tam s ní ještě zajedu. Poslední holátko bylo trochu osrstěné, ale stejně si nevzala. Mám jí na kokosovém liceu a teploty jsou přes den kolem 29 a v noci padaj k 22. Snad to nebude nic vážného, je totiž strašně hodná a pěkně si na nás zvykla.

Pokud je těch 29 v celém prostoru, tak to může být problém. Nezahrabává se ti do substrátu a pod misku s vodou? Zkus to snížit na 25 v prostoru. A má úkryt? To taky pomáhá. Pořád mám takové nutkání věřit tomu, že to je mladý samec a jdou na něj choutky. Vážně je mu jen těch 5 měsíců, jak je velká/ý a co je to přesně za druh, u mě třeba L. pyromelana zásadně při vyšších teplotách (nad 25 st., tedy prakticky přes celé léto) téměř vůbec nežrala. Jinak bych nerad strašil, ale kokosový substrát může u drobných hadů při spolknutí nadělat poměrně paseku, může dojít k nalepení chuchvalce na stěny střeva a může způsobit ucpání a neprůchodnost střev a s tím spojené komplikace - nechutenství, poškození stěny střev, až smrt, to vše během pár měsíců.

Koupila jsem ji před vánocema v zoo obchodu a byla malinká, teď má tak přes 40 cm. Vím jen, že je to korálovka sedlatá(červená s bílými a černými pruhy prostřední má nedokončené). Neměřila jsem ji asi dva měsíce. Skrýš má kokos a občas se zahrabává dál od světla. Skusim snížit teplotu, třeba to pomůže. Podle veterináře je na určení pohlavý malinká, takže jestli je to samec netuším.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru