Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Zmije r. Atheris

@Aurifer-ano v poslednej dobe mám pocit,že sa odchovov objavuje viac a to viem len o ludoch,kt.o tom informujú na internete-samozrejme sú aj chovatelia,kt.si tieto veci nechávajú pre seba...
Vačšinou mi vela týchto odchovov príde ako náhodných,že sa s tým mnohí ani moc nehrajú-myslím nočné poklesy,krmenie,nejaké striedanie obdobia daždov a sucha atd.
Samozrejme existujú aj ludia,kt.ich rozmnožili napr. dve sezony po sebe atd.-takže sa dá ako tak povedat,že ich majú zmáknuté.
Ja ich chovám oddelene-samec je celkom velký a nie je tak ostýchavý ako samica,v pohode si berie potkanie holíčatá z pinzety.Samica sa takéhoto krmenia skor bojí a dekuje sa preč.Tej nechávam potkanie holíčatá na dne terária-je zaujímavé,že mi nežerie v noci,ale cez den-teda aspon posledné dve krmenia prebehli u nej v tomto scenáry.Pripúštanie u tohto páru však v najbližšej dobe nehrozí.Samica mi svojími proporciami tela nepríde ešte dospelá-nakolko podla mna ešte nemá ani adultný tvar hlavy-myslím tým trojuholník.Rovnako ani jej farba ešte nie je podla mna ustálená,súdiac podla posledného zvleku,po ktorom jej podkladová zelená farba stmavla a na niektorých miestach výrazne očernala.Takže asi najskor až o rok,ked všetko pojde tak ako má.:-)
@Daboia-
teploty:odvolám sa na chovatela z Francúzska,ktorému dost doverujem,nakolko podla toho,aké druhy chová a čo rozmnožuje sa jedná o skúseného mazáka.
Teploty závisia od lokality.Konkrétne on chová ugandské z vyšších poloh.Chová ich cez den pri 25/26 stupnoch,v rohu terária pod žiarovkou 30.Nočné teploty 15-18 stupnov.Teploty sú takéto počas celého roka bez zmeny.Hýbe len s vlhkostou,kedy sa počas roka vystriedajú dve obdobia daždov a dve obdobia sucha.Pária sa mu vždy na jesen/podzim/ na začiatku druhého obdobia daždov.
Podla neho by sa ničejky z "nížin" nemali chovat v noci pod 18 stupnov.
Nejaké info určite doplní aj Aurifer.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny