Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Zmije r. Atheris

To záleží na mnoha okolnostech, jak to nakonec schytáš ;-) Pokud had nepustí jed, je vykouslej po krmení nebo jenom výstražně škrábne atd atd...tak problémy nemusej být žádné nebo zanedbatelné, no. Každopádně, ikdyž jsem to teda nějak přežila i bez lékařské pomoci, tak tenhle hadík mně docela ztrestal.

Jinak fotka je z dnešního dopoledne. Ty lokální příznaky na zasaženým prstě měly v porovnání s celkovýma dost pomalej náběh, teď to teprv začíná kulminovat. V podstatě se to ještě pořád "vyvíjí", takže čekám na nástup dalších chuťovek, jako třeba jestli ten prst upadne či nikoliv :-) Kdyžtak budu updatovat, jak se to bude dál vyvíjet.

Co se týče nějakých dalších příznaků, tak z toho už jsem snad celkem venku. Ale teda ty celkové příznaky taky "stály za to". Večer po kousnutí to ještě šlo, zvládla jsem v poho dojet autem domu, obstarat zvířata atd...no a v noci to začlo. Po sebemenší činnosti (jako vstát z postele a jít si k lednici pro chladící gelový polštářek) mi okamžitě prudce vyletěla horečka, zdvojilo se mi vidění, slabost, závratě, lilo ze mně proudem a i po vysprchování jsem pořád smrděla jak shnilý hadr...no nic moc. První 2 dny po kousnutí mi bylo dost na chcípnutí. A navíc jsem byla doma sama, manžel byl na služebce v Rakousku, takže jsem prostě musela i v tomhle stavu chodit ke zvířatům aspoň kvůli základní nevyhnutelné péči, jako dát vody, nakrmit savce a mláďata, narosit atd. Po každým provedeným úkonu jsem si musela jít sednout nebo lehnout. Ruku jsem měla komplet nepoužitelnou, takže jsem všechno dělala jen 1, navíc pravačkou (jsem levák). Takže jsem to prostě musela nějak dát.

No, neni to nic, co by si čék rád zopákl...fakt nepodceňujte ty Atherisky :-).

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny