Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Zmije r. Atheris

Zdravím, váhal jsem zda to sem vkládat a ptát se za daných okolností, nicméně... Předem přeji brzké a úplné uzdravení bez následků!!! A nyní bych se rád pozeptal na 2 věci, které jsem zde při nejlepší vůli nikde nevyčetl.

Jednak, neustále čtu že hadi rodu Atheris, Vipera atd jsou schopni zubem šáhnout za hlavu, po shlednutí pár videí tomu velice rád věřím a přivádí mě to k otázce, co děláte, dá-li se vůbec něco, aby jste tomu předešli? Způsob a technika fixace? Nebo je to "loterie"? Prostě buď uhnu (posunu prst, pokud stihnu), nebo mě had dříve, či později prostě trefí a neudělám nic...? Nikde jsem se nedočetl, zda jdou hadi tohoto rodu fixovat "bezpečně" a je to jen o vypilované technice a trpce nabytých zkušenostech, nebo je to opravdu jen, jak píšu, akceptovatelné, neodvratné riziko.

Druhý dotaz, co děláte v případě, že Vám had (většinou stromák) začne šplnat po háčku k ruce? Někde jsem četl myslím, že zrovna od uživatelky Aurifer, že je "třeba vědět co v takovém případě dělat", tak se ve vší pokoře ptám, co? Napadlo mě jej opatrně "střepat" pokud to lze, zase si ale říkám zda ho to zbytečně nevytočí...? Nevím, zatím jsem s hadem tímto způsobem nemanipuloval, ale zajímá mě to.

Pokud bude někdo ochoten odpovědět, moc děkuji.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny