Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem dávkování vitaminů

Ahoj Brio, nepsal jsem to proto, že bych tě chtěl odradit, ale proto, aby jste si navzájem se želvou během pár let nepřekážely. Znám mnoho chovatelů, kteří své želvě dokážou poskytnout vše potřebné i v ne zcela optimálních podmínkách. Naopak jsem již párkrát pomáhal řešit následky ztřeštěných a neuvážených koupí. Každý nemůže mít zahradu atd., to ale neznamená, že by se měl chovu želvy zříci. Jde jen o to nevybrat do bytu 2+1 třeba Geochelone pardalis, to je ta co ti nejspíš nabízeli(moje cena je 3500,-) nebo nedejbože G. sulcata. Želvy jsou to sice krásné, impozantní, ale potřebují prostor.
Pro tvé podmínky a asi i zkušenosti bych navrhl T. graeca i.(žlutohnědé), případně T. hermanni b.(zelenavé). Má cena je 1500,-Kč. T. marginata (vroubená) je vhodnější vzhledem k velikosti spíše pro venkovní chov. Má cena je 1800,- Za trochu víc peněz 3500.- je Testudo hermanni hermanni. Jsou to želvy zelenavé dorůstající malých rozměrů, mé dospělé samičky měří tak 13-15 cm. Méně se množí a nejsou v našich chovech tak početně zastoupeny proto ta cena. Chcešli se podívat na foto pro svoji představu, tak pár fotek je na vlákně "Želvaři pochlubte se" na tomto fóru. Máš-li zájem o vzácnější želvy raději bych to řešil jinak než takto, přeci jen to není inzerce a správce by se mohl cítit dotčeně, i když se projevuje příjemně a vstřícně.
Takže, chceš-li želvu ode mne, ozvi se. Jestli-že ne, poradím ti mé známé chovatele.
Jakékoliv rady z mé strany rozhodně nejsou podmíněny tvojí případnou koupí želvičky, odpovím tak jak nejlépe dovedu každému, kdo má zájem si mé názory na chov přečíst, a z jehož otázek je cítit potřeba a chuť vylepšit svému chovanci život.
S kvalitou běžně dostupné, na naše téma zaměřené literatury, je to opravdu bohužel slabší a některé informace a rady jsou opravdu pozoruhodné tak pozor. Osobně ji kupuji pouze kvůli pěkným obrázkům.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny