Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem B.c.i. PERU

Ahoj všem!

Věděl by prosím někdo, jaké průměrné délky v dospělosti dosahuje "čistý" b.c.i. PERU?

Děkuji za poznatky. :-)

Předmět Autor Datum
B.c.i. PERU neexistuje, B.c.i. zasahuje nejjižněji do Kolumbie, resp. Ekvádoru, v PERU jsou nomináti…
krokodýl 23.06.2007 11:14
krokodýl
Já teda nevim ale Boa constrictor longicauda by měl patřit do skupiny imperátor a ten se v Peru vysk…
para 23.06.2007 13:20
para
Jde o to, jak se na to kdo dívá, když už má něco jednou poddruhový název "longicauda", tak to není "… poslední
krokodýl 23.06.2007 21:44
krokodýl

B.c.i. PERU neexistuje, B.c.i. zasahuje nejjižněji do Kolumbie, resp. Ekvádoru, v PERU jsou nomináti B.c.c. a v andské oblasti B. c. ortonii (nad 1000 m n.m.), B.c.melanogaster (sporný poddruh) v okolí Thumbes B.c.longicauda. Všechny tyto poddruhy patří k těm větším, tedy okolo 3 m.

Já teda nevim ale Boa constrictor longicauda by měl patřit do skupiny imperátor a ten se v Peru vyskytuje. Kdyžtak mě oprav :-D

Skupina "imperator": Boa constrictor longicauda - Protože pochází jenom z malé oblasti v okolí provincie Tumbes v severním Peru, která byla donedávna zmítána politickými šarvátkami, byl tento poddruh popsán teprve v roce 1991! Je velmi tmavě zbarven, s typickou "hroznýšovitou" kresbou . Jednou z nápadných indícií, je šedavé zbarvení první třetiny těla s černými skvrnkami na hlavě a bocích, a znatelnou, silnou černou značkou před očima. Dalším určovacím znakem je nápadně dlouhý ocas. Přestože dorůstá jen málo přes 2,5 metru a má údajně velice klidnou povahu, je velice vzácný a v teráriích je vidět jenom výjimečně. Udává se 60 - 76 řad šupin, ventrálií 243 - 24, subkaudálií 50 - 67 a počet hřbetních skvrn 19 - 21.

Richard Horčic jistě promine že jsem si dovolil ho citovat :))

Jde o to, jak se na to kdo dívá, když už má něco jednou poddruhový název "longicauda", tak to není "imperator". Ať tak nebo tak je poměrně nedostupný, takže myslím, že to je vcelku jedno. To, že patří do skupiny "podobných" hroznýšů, která zahrnuje i B.c.imperator, beru.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru