Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem had

Dobry den chtel jsem se zeptat chtel bych si opatrit dalsiho hada,kteremu bych vyrobil terarium ze skrine o rozmerech v.150 hloubka:50 a sirka 80cm ale aby tam vydrezel v lete az bych odjel na dovolenou tak 14dni sam pri teplote ve dne 25stupnu a v noci kolem 20-21stupnu.poradte jaky had by toto splnoval.dekuji

Předmět Autor Datum
Rozměr je to pro stromové hady, kteří jsou většinou nároční na pravidelné vlhčení, teploty nejsou pr…
krokodýl 23.06.2007 11:04
krokodýl
a nesel by tam hroznys kralovsky?
klopk 23.06.2007 11:11
klopk
joa jeste me tam napadlo dat parecek agam vodnich nebo parecek leguanu(leguani-nevim co je to presne…
klopk 23.06.2007 11:15
klopk
Nešlo, ještěři 14 dní bez péče, fakt ne. To je týrání. Na hroznýše je to malé, pro mládě by to šlo,…
krokodýl 23.06.2007 11:26
krokodýl
Pro igouše je to malý, a pro agamu není vhodný ten materiál. Dřevěna skříň by se brzo rozpadla. Agam…
Physignathus 23.06.2007 21:20
Physignathus
Pokuď bys skříň položil, tak získáš rozměrově šikovnější terárium na většinu středně velkých hadů (k… poslední
krokodýl 23.06.2007 22:31
krokodýl

Rozměr je to pro stromové hady, kteří jsou většinou nároční na pravidelné vlhčení, teploty nejsou problém, existují spínací hodiny (cca 150 Kč), které v době nepřítomnosti hadovi žárovku zapnou i bez tebe. Spíš bych měl strach z nízké vlhkosti, což se dá řešit také přes spínací hodiny a rosící zařízení nebo alespoň u těch méně náročných větším bazénkem s vodou. Já bych to viděl na domluvení se s někým spolehlivým, aby tam obden zaskočil, zalil kytky i hada a pak můžeš mít, jakého chceš. Případně se had na dva týdny může k někomu přestěhovat.

Nešlo, ještěři 14 dní bez péče, fakt ne. To je týrání. Na hroznýše je to malé, pro mládě by to šlo, snad by tam těch čtrnáct dní s velkým lavorem vody vydržel, ale rozhodně to není ideální. a určitě si do nté vody nakadí a to je jako by tam ani nebyla. Terarijní zvířata potřebují určitou péči, některá denní, některá zvladnou péči dvakrát týdně, ale čtrnáct dní už je příliš. Možná bys měl prázdniny věnovat studiu terarijní literatury a pak teprve po dovolené uvažovat co a jak.

Pokuď bys skříň položil, tak získáš rozměrově šikovnější terárium na většinu středně velkých hadů (krajta královská, většina druhů užovek) nebo ještěrů (agama vousatá, anolis rytířský, scink r.Tiliqua ap.). Na výšku to lze využít například na gekony obrovské nebo felsumy madagaskarské, z hadů jedině snad psohlavci orinočtí. Samozřejmě by to vyžadovalo vytvořit dostatečné větrací otvory (mřížky) a skříň zevnitř důkladně nalakovat a spáry zasilkonovat, nejlépe ještě na dno vlepit sklo a okolo rantl ze skla na výšku substrátu, aby vlhkost nešla do dřeva. A myslím, že by bylo rozumné to nechat až na dobu po dovolené. Stejně ty úpravy zaberou dost času.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru