Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Dar a daně

Tak to se Hugo pleteš. toto je oficielní definice předmětu darovací daně:Předmět daně:
Předmětem daně darovací je bezúplatné nabytí nemovitého, movitého majetku či jiného majetkového prospěchu. Zdaněn je i majetek, který je darován nabyvateli z ciziny do ČR nebo naopak (týka se i majetku pořízeného v cizině z darovaných prostředků a dovezeného do tuzemska).
Základ daně:
Základem daně je cena bezúplatně nabytého majetku. U movitých věcí a peněžních vkladů na účtech a cenných papírů lze uplatnit částečné osvobození podle příbuzenského poměru dárce a nabyvatele (link na rozdělení do příbuzenských skupin) (daň se vybere pouze z částky nad osvobozený limit). Cena majetku darovaného jednomu nabyvateli od jednoho dárce se sčítá v průběhu dvou kalendářních roků. Tento součet je základem daně.
Navíc, ze zjistitelné ceny (hodnoty) daru, se zjistí právě majetkový prospěch nabyvatele, který se daní.
Dohoda mezi firmou a výhercem, není věcí státu¨, ale pouze dohodou mezi dvěma subjekty, v žádném případě neovlivňuje jakoukoliv daň.
Auto nebo jakýkoliv jiný objekt výhry je stále zboží s lehce zjistitelnou cenou.
Auto ani takový dar jsem krucinál nedostal. Dovedu si ale představit situace, které mohou vést k tomu, že fiktivní cena daru bude třeba i 200.000,-
Zemře-li chovatel, jeho dědic zdědí takováto zvířata, nemá o chov zájem. Potřebuje se jich teda zbavit. Prodat, alespoň oficielně, je nesmí, musí je darovat. A už je problém na světě. Dostanete "věc", která se nedá prodat, takže u ní nejde zjisti reálná hodnota, protože ta hodnota neexistuje.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny