Předmět Autor Datum
Co se agresivity týká, celý rod Phormictopus je známý chováním, kdy "pro ránu nejde daleko", takže s…
nerosekdas 29.06.2007 16:48
nerosekdas
To je poměrně zvláštní rozšíření, skoro jako by šlo o 2-3 různé druhy.
krokodýl 29.06.2007 18:31
krokodýl
Podle čeho soudíš?:-)
nerosekdas 29.06.2007 18:42
nerosekdas
Neznám druh, zvlášť druh neschopný letu, který by byl rozšířen tak izolovaně a tak daleko od sebe na…
krokodýl 29.06.2007 19:10
krokodýl
Zrovna na to koukám, tak musím souhlasit že ty areály výskytu jsou od sebe docela hodně vzdáleny, al… poslední
nerosekdas 29.06.2007 19:35
nerosekdas

Co se agresivity týká, celý rod Phormictopus je známý chováním, kdy "pro ránu nejde daleko", takže s docela aktivní obranou se u toho druhu dá počítat. Toxicky významný rozhodně nebude, jen vzhledem k velikosti je zde možnost mechanického poranění a případné infekce;-)
Pokud bys chtěl obecné info tak jde o druh dorůstající kolem 16 cm v rozpětí nohou, vyskytující se v Dominikánské Republice, Hondurasu a Bolívii. Vzdušná vlhkost je u nich doporučována kolem 75% a teplota kolem 26-28 C.
Každopádně můj osobní názor je, že pokud netoužíš mít doma z nějakého důvodu konkrétně tenhle druh, určitě můžeš být spokojený i s druhem P.platus, který mi přijde vzhledově i povahově nemálo podobný a určitě i dost ušetříš;-)

Neznám druh, zvlášť druh neschopný letu, který by byl rozšířen tak izolovaně a tak daleko od sebe na třech různých místech, dovedu si představit, že je na ta ostatní místa zavlečen z jednoho původního místa výskytu, ale přirozený výskyt mi připadá zvláštní. Pokud by došlo k té izolaci v historických dobách, tak by zcela určitě došlo dalším vývojem k rozrůznění na více druhů.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru