Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Kobereček

Zdravím všechny.

Nemáte prosím někdo kontak na prodejce "umělých" koberců? Myslím takové ty vhodné do terária. Nastříhá se třeba na 3 díly a pokud je jeden díl znečistěn, vymění se za nový. Použitý se vypere, vydesinfikuje a je znovu připraven.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Ještě jsem neviděl koberec vhodný do terária. Nevidím v tom žádnou výhodu. Když se had vyprázdní, st…
carlos 02.07.2007 14:29
carlos
Neměla jsem na mysli koberec, který máš třeba v obýváku :-). Nechci chytračit, ale v Německu to cho…
Jana 02.07.2007 16:24
Jana
Ještě dodám, že tyto koberečky, používané do terárií, jsou protiskluzové. Nebudou se (neměli by se)…
Jana 02.07.2007 16:27
Jana
A ještě jedna poznámka: veškeré hady krmím mimo terária, v plastových přepravkách.
Jana 02.07.2007 16:28
Jana
No oni v těch prodejnách koberců mají všechny možné, včetně těch "protiskluzových" s takovými gumový…
krokodýl 02.07.2007 16:54
krokodýl
Hobliny? Ty jsem jeden čas měla. Asi ne v dostatečně vysoké vrstvě (ikdyž si nemyslím, že pokud by b…
Jana 02.07.2007 19:16
Jana
Tak okolo toho produktu bývá vlhko, tak bych to vybral i s tím klidně až na dno, dno setřel a dosypa… poslední
krokodýl 02.07.2007 20:08
krokodýl

Neměla jsem na mysli koberec, který máš třeba v obýváku :-).

Nechci chytračit, ale v Německu to chovatelé docela často (mimo novin) používají. Nemyslela jsem to samozřejmě v jednom kuse, po celém dnu terárka, ale dejme tomu ve třech dílech a mít samozřejmě vždy čisté na výměnu s tím, že pokud moč proteče na dno terária, vyčistím, desinfikuji a znečistěný díl vyměním za čistý ...

Myslím, že moč bude na takovémto "substrátu" mnohem lépe vidět, než např. na štěpkách, kůře apod.

Měla jsem na mysli něco jako "umělý" trávník s nízkou výškou. Možná to špatně formuluji. Fa PYTHON nabízí pěkné, ale příliš drahé, na české poměry.

V terárkách jsem měla snad již vše, od lignocelu po noviny, kdy se mně jako nejpřijatelnější zdál lignocel a též rašelina. Ale stále to není ONO.

Chovám samé hroznýše, takže s vyprazdňováním by to nebylo až tak "zlé". Kromě a. dumerili, kteří močí snad každý den - hajzlíci.

No oni v těch prodejnách koberců mají všechny možné, včetně těch "protiskluzových" s takovými gumovými špuntíky vespod, zkus to okouknout. Já bych k tomu teda důvěru taky neměl, protože vím, co hadi dokážou a i když je to protiskluzové, tak se mezi ty jednotlivé kusy a pod ten koberec budou cpát a jak je znám, tak se vykaděj přesně na hranici těch dvou kusů, takže to nebude nic extra. Myslíš, že by pro tvé účely nebyly lepší kvalitní hobliny, zvlášť, když krmíš mimo terárko, ale myslím, že ani při pozření tak velkými hady by se nemělo nic přihodit. Hobliny výborně sajou pachy i tekutiny (moč, trus), snadno se vyklízí. Dobře se mohou v případě potřeby navlhčit atd.

Hobliny? Ty jsem jeden čas měla. Asi ne v dostatečně vysoké vrstvě (ikdyž si nemyslím, že pokud by byla vrstva vyšší, moč by neprotekla), ale moč tekla až na sklo a byla vážně snadno přehlédnutelná. Takže pokud jsem chtěla mít jistotu, že je terárko čisté, musela jsem je (hobliny) odhrnovat a kontrolovat sklo pod nima.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru