Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Dumerili - zahrabávání

Tak jsem přišel k terku a nemohl jsem najít samici dumerilku. Koukal jsem,kudy by mohla utéct a nenašel jsem jedinou skulinku. Pak jsem uviděl v substrátu kousek těla. Je celá zahrabaná ve vlhkém substrátu,ani hlava není vidět. Myslím,že ji má pod miskou s vodou. Dělají Vám to také? U žádného druhu jsem se s tímhle nesetkal. Spíš si myslím,že je to tím,že jsem ji sebral úkryt,ze kterého nevylezla od převozu,aby se trochu prohřála v teplejším koutě. Úkryt má v chladným. Ovšem odebrání úkrytu se minulo účinkem. Takže se úkryt čistí a za chvilku tam znovu poputuje.
[http://album.volny.cz/show_image.php?file=/p/python er/960a7745ba7029afcf72dfbac552d6cc]

Předmět Autor Datum
Dělají to celkem běžně a asi i rádi oba druhy rodu, přeci jen jsou poměrně pozemní, my máme u našich…
krokodýl 02.07.2007 15:54
krokodýl
Ahoj. Já používám u Dumeriláčů vyšší vrstvu cypřišové kůry a oba ( samec i samice ) se tam vždycky z…
PYTHON 02.07.2007 16:59
PYTHON
Dobrý den, je zahrabávání běžné i pro jiné hady? Mám dva hroznýše královské a před týdnem se jeden…
Bazilišek zelený 14.05.2008 21:15
Bazilišek zelený
Můj hroznýš se taky zahrabává. Původně jsem si myslela, že je to tím, že nemá úkryt, ale když jsem ú… poslední
kiki.kiki.piki 16.05.2008 15:07
kiki.kiki.piki

Dělají to celkem běžně a asi i rádi oba druhy rodu, přeci jen jsou poměrně pozemní, my máme u našich vyšší vrstvu rašeliny a listovky, včetně suchého dubového listí, na povrchu kusy dřev a kůry a oba druhy tráví poměrně dost času alespoň částečně v substrátu nebo pod listím a úkryty. Teplotu si vyřeší sami neboj. Prostě se vrtnou tam, kde jim bude nejpříjemněji. Stačí, že mají na výběr.

Ahoj. Já používám u Dumeriláčů vyšší vrstvu cypřišové kůry a oba ( samec i samice ) se tam vždycky zahrabou. Mám tam i úkryt z kůry, ale ten moc nevyužívaji. To zahrabání do substrátu je pro ně přirozenější. Taky se mi stalo, že jsem hledal kde má hlavu a až po nějaký době jsem si všim, že kouká přímo proti mě. Mají dokonalé zbarvení a s tou kůrou úplně splinou. P.

Můj hroznýš se taky zahrabává. Původně jsem si myslela, že je to tím, že nemá úkryt, ale když jsem úkryt pořídila ani do něj nevlezl. Úkryt jsem dávala na místo kde se zahrabával a dekoraci která tam byla jsem o kousek přemístila. Jenže hadíkovi se asi právě ze všeho nejvíc zamlouvá ta dekorace, takže si úkrytu ani nevšiml a směle si dál hověl u své kytičky. Ted už se nezahrabává tolik jako na místě kde byla dřív, ale na kousek je zahrabaný vždy když odpočívá. Takže snad by to mělo být normální, tedy alespoň v to doufám :-)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru