Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Nevylíhnutá vejce

Dám na vaše rady,o něčem v tomto smyslu jsem stejně uvažoval,neboť problém musí být již rozhodně v inkubátoru jako takovém a rozhodně to chce nějakou změnu. Člověk postupuje vylučovací metodou,jinak to ani nejde.
Někde jsem o suchých inkubátorech něco již v minulosti studoval a proto vyzkouším tento způsob líhnutí. Nemám co ztratit.I ta teplota již mě napadala. Pokusím se snížit ,právě proto aby inkubace byla delší a mláďata byla silnější.
Jediná věc která by mně v tomto smyslu zajímala je vlhkost v líhni. Doporučovaná vlhkost bývá mezi 80-100% a proto se vás v tomto smyslu dovolím zeptat. Je jasné že vlhkost se absorbuje po dobu inkubace z vlhkého vermikulitu,stačí ale tento poměr(1:10) vlhkosti, na celou dobu inkubace?? A dále,"minimální počet direk v krabičkách",je mi to jasné jde o tu vlhkost,ale stačí to pro cirkulaci vzduchu?? Ještě mě v souvislosti s tím napadá,není problém s odkapáváním vody (při kondenzaci na víčku krabičky) na vejce ?? Už je těch otázek nějak více,ale snad to nevadí..........
A ještě jedna věc mě zajímá z odborného hlediska,zmiňujete se o geneticky daném počtu jednotlivých pohlaví ve snůškách.Nemám osobní zkušenosti,ale mám pocit že počet jednotlivých pohlaví se dá ovlivnit právě teplotou při inkubaci. Nevím zda u všech druhů,do takových experimentů se nepouštím ale zcela jistě jsem tuto informaci někde zaznamenal.Nebo je snad mylná??
Děkuji za váš čas,při odpovědích na mé dotazy.....

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny