Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Čím nejlépe zatopit?

Zdravim všecky!Brousim si zoubky na regiusku, mám objednaný terárko a teď pokukuju po výbavě. Potřebovala bych vyzjistit, jak nejlépe vytápět terárko - jestli kameny, panely, kabely + samozřejmě žárovka... je toho tak hodně a to člověku akorát ztěžuje výběr :-D tak se tedy obracím na vás, jako zkušené hadaře :-) terárko bude 80x50x70, tak aby tam byla chladnější místa i ta pro pořádné vyhřátí. Co se vám osvědčilo nejvíce a co používáte? a hlavně v jakým měřítku vzhledem k velikosti bydlení pro hada? Vůbec netušim, kolik bych si toho měla do tera nakoupit :?: syslím informace odkud jen můžu, už mám hlavu jak pytel od banánu, ale chci to pro ni mít vymazlený a na 100% se všim všudy. Takže co řikáte vy?? :-D

Předmět Autor Datum
Bylo to tu několikrát, ale zkusím to shrnout. Vymazlený terárko zrovna regiuska nepotřebuje. Žárovka… poslední
Georgij Gadjukin 10.07.2007 08:12
Georgij Gadjukin

Bylo to tu několikrát, ale zkusím to shrnout. Vymazlený terárko zrovna regiuska nepotřebuje. Žárovka, umístěná např. nad větví, která dokáže lokálně vyhřát místo na cca 32-35°C a zbytek terária na 25-28°C, miska s vodou, úkryt. Jak to uspořádat je na vkusu chovatele. Rozhodně nedoporučuju ani kytky ani jiné zbytečnosti. Had to neocení. Velice pěkně to Přemek shrnul ve svém článku.
Co se týká způsobu vytápění, přiklonil bych se spíš k žárovce. Vzhledem k výskytu a způsobu života regiusky je pro ni teplo přijímané sezhora přirozenější. :puff:

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru