Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Budka u suchozemiek

Chcela by som sa spytat ako mate riesenu budku vo vybehu u suchozemskych korytnaciek, resp. ci sa da zostrojit budka bez vyhrievania (ziarovky, kabla alebo dosky).
Malo by to byt pre druh Testudo Hermanni. Doteraz som ich vzdy na noc nosila dnu do terarka ale ak by sa dala budka vyriesit bez elektriny formou skleniku rada by som ich nechala von stale.
Je to pre ne vhodne?? Staci im ked sa na noc zahrabu do zeme pod seno resp. slamu? Sklenik by mohol byt na slnecnej strane aby sa hned pri vychode slnka vyhrieval.
Alebo je to cele blbost?
Dakujem

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Děkuji za informace myslel jsem si to a u stepních jsem to i zkoušel jen se my mršky dost zahrabali… nový
lukas 13.07.2007 22:40
lukas
Mozem sa este spytat cim mate potiahnutu tu strechu? Da sa to bezne kupit aj v mensom mnozstve... Oh… nový
lenka2 14.07.2007 11:27
lenka2
Obyčejnou lepenkou. Dají se ovšem použít i kanadské šindele. Stojí cca 250 Kč za metr a vypadají pěk… poslední
KHor 15.07.2007 10:37
KHor

Děkuji za informace myslel jsem si to a u stepních jsem to i zkoušel jen se my mršky dost zahrabali a tak jsem minulí rok na podzim kopal ve výběhu a hledal želvy a našel neměli domeček sami si udělaly své nory.Nešly by ještě nějaké fotky vnitřku domečku a třeba i oplocení výběhů.:.(Prošel jsem na internetu kde co a vždy ty vaše jsou super.diky a at se daří.:))

Mozem sa este spytat cim mate potiahnutu tu strechu? Da sa to bezne kupit aj v mensom mnozstve...
Ohladom tych nocnych teplot.. mam 2; 3 a 7 r. korytnacky TH zvladnu to teda aj tie mensie? Uz by mali alebo sa mylim??
Bola by som nerada aby tie male korytnacky skoncili s pyramidami ako hrom :-/ ta 7r ich ma teda riadne. 5,5 r bola naucena len na terarium a nevhodnu stravu. Na nu to nebude mat zly dopad ked zrazu zacne spavat von? Ten 1,5 roka co ju mam som ju nechavala von aj v chladnejsom pocasi (tak okolo 17-20 stup) ale na noc som sa neodvazila. Vyzera ze jej to vobec nevadilo ba naopak ked som ju preniesla dnu tak isla rozbit terarko :-)

Obyčejnou lepenkou. Dají se ovšem použít i kanadské šindele. Stojí cca 250 Kč za metr a vypadají pěkně. Noční pokles nevadí, zvlášť když je přes den slunečno. Tu dvouletou je vhodnější při dlouhodobém špatném počasí vzít raději domů. Jsou-li želvy zvyklé na domácí chov je potřeba zezačátku hlídat jak jim ten venkovní chov vyhovuje. V případě, že by příliš hubly nebo byly méně aktivní je potřeba to řešit.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru