Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Větrání

Zdravím,
chtěl bych poradit, jaké zvolit větrání mého budoucího terária. Chovancem bude Python regius 0,1 a terárium bude skleněné.
Rozměry jsou následující: všh 50x80x45 cm , snažil jsem se rozměry zanést do obrázku (za kvalitu znázornění se omlouvám). Chci mít terárium 3 cm od kraje podstavy. Chtěl bych poradit, jaký materiál (a jak) na větrací mřížku použít. A kam mřížky (s jakými rozměry) umístit. Díky za rady
[tera_navrh_rozmery.jpg]

Předmět Autor Datum
Větrání je základ a doporučuji ho, co nejvíce, zde bych udělal větrání určitě po celé délce stropu a…
krokodýl 13.07.2007 16:12
krokodýl
Díky moc! Bude toto větrání dostatečné (není to příliš malá plocha)? Jinak jak jsem psal v úvodním p…
johnnym26 13.07.2007 16:27
johnnym26
Jo ze skla, to jsem přehlídnul, pokud to půjde, tak větrání klidně udělej po celé volné ploše stropu…
krokodýl 13.07.2007 16:38
krokodýl
Myslím, že tě chápu, přesto když přiložíš obrázky, nic se nestane (ba naopak). Terárium si asi nechá…
johnnym26 13.07.2007 16:45
johnnym26
Tak cenu mají velmi slušnou, já si lepím sám a pokud používám nové sklo, tak to levněji neslepím. [v… poslední
krokodýl 13.07.2007 17:13
krokodýl

Větrání je základ a doporučuji ho, co nejvíce, zde bych udělal větrání určitě po celé délce stropu a šířce těch cca 15 cm, které bude strop terária vyčuhovat před tu poličku nad ním a aby větrání plnilo dobře účel, chtělo by to ještě větrání v dolní části jednoho boku, nejlépe asi vpravo, opět tam, kde bude pravý bok přesahovat těch 11 cm přes okraj poličky. Možností, jak větrání vytvořit je více, od pletiva přes perforovaný plech až po nábytkové plastové větrací mřížky, které se dělají v různých rozměrech, důležité je také z čeho bude samotné terárium.

Jo ze skla, to jsem přehlídnul, pokud to půjde, tak větrání klidně udělej po celé volné ploše stropu i boku, já to řeším tak, že na strop a bok použiju takový rámeček slepený z proužků skla nebo strop a bok udělám z více pruhů skla a na vzniklé prázdná místa nalepím muší pletivo, je to občas celkem pakárna (kroutí se a tak) a nejlepší je přes okraje (přesah asi tak 1-2 cm přes díru) pletiva dát proužky skla nebo plastu a těmi vlastně přimáčknout (samozřejmě na nich je nanesený silikon) a přilepit ty přesahy na základní sklo. Nevím jestli je to srozumitelné, ale zkusím to nějak nafotit.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru