Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem pulci vzahradním jezírku

Předpokládám, že jste do jezírka investovala nějaké prostředky a čas a máte zájem, aby i v budoucnu vás péče o něj těšila a přinášela příjemné zážitky. Protože vlastní zkušenosti se získávají pomalu a často za bolestných ztrát, tak je dobrá každá informace získaná. Proto nejen vám, ale všem zájemcům o chov okrasných ryb ve venkovních nádržích mohu jen doporučit knihu od Ing. Štěcha KOI, kterou si můžete objednat na jeho stránkách www.alcedor.cz (nesnažím se o reklamu, ale doporučit kvalitní knihu v češtině). Tato investice se vám určitě vyplatí. Najdete v ní prakticky vše, co je třeba vědět o zájmovém chovu okrasných ryb. S autorem se osobně znám již řadu let a často spolu problematiku chovu nejen okrasných ryb konzultujeme a jeho znalosti v dané problematice jsou hluboké. Vyskytne-li se problém, který si vyžádá konzultace širšího fóra, není problém, stačí zveřejnit a jistě někdo poradí. Jestli dobře, to pak ukáže čas.
P.S.
1. s krmením granulemi to opravdu nepřehánět (stačí v létě 1x denně co sežerou do 3 minut,5x v týdnu).
2. pokud jsou ryby zdravé, bez nemocí a parazitů,tak bych z volné přírody NIC nedával (cesta do pekel), když už máte možnost toho nejlepšího - vody ze studny :)).
3. na řasy zkuste Algoclear od Vitakraftu, ale nevím, co to udělá s vyššími rostlinami v nádrži (ale je spousta jiných chem. přípravků). Pozor na čerpadlo, často se řasou ucpe:!: UV lampa je skoro nezbytností, redukuje množení jednobuněčných řas, některé parazity, atd.
4. když vám celou hladinu zaplní lekníny, neuvidíte ryby, ve vodě nebude probíhat fotosyntéza a množství O2 bude závislé na vzduchování nebo čerpadle:-(.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny