Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Calotes versicolor - Agama stromová

Ahoj, potřebovala bych poradit. Asi před měsícem a půl jsem dostala mládě agamy stromové. Tak před 14 dny si poranila (asi nárazem, nevím...) spodní "ret". Vzhledem k tomu, že už se mi ji podařilo celkem slušně ochočit, tak jsem jí to ošetřovala, ale ret jí zůstal zatím odchlíplý a přestala mi žrát cvrčky. Zatím to řeším střídání různých druhů červů, je při chuti a vypadá, že jí to prospívá, ale nevím, čím by ji bylo nejvhodnější krmit. Můžete mi někdo prosím poradit? A ještě jeden dotaz, dá se podle zbarvení poznat její nálada? Díky za jakoukoli radu.
Lenka

Předmět Autor Datum
Agama stromová, dost dobrý, jak si přišla na ten český název, to bylo asi napsané na terárku ve zver…
krokodýl 28.07.2007 16:56
krokodýl
Díky moc za odpověď, abych ti pravdu řekla, tak když jsme ji našli, tak jsem obešla 4 zverimexy v Br…
Lenka P. 29.07.2007 18:16
Lenka P.
Ta barva je v pořádku, samci jsou hnědí s oranžovým předkem. Krmný hmyz nabízí různé firmy (Acheta,…
krokodýl 29.07.2007 22:28
krokodýl
Díky moc za informace a cenné rady, měj se hezky. Lenka
Lenka P. 30.07.2007 08:20
Lenka P.
mozem sa opytat kde sa daju tieto agamy kupit.tu na slovensku ich moc nie je.mal by som zaujem o par… poslední
erik 13.02.2009 14:52
erik

Agama stromová, dost dobrý, jak si přišla na ten český název, to bylo asi napsané na terárku ve zverimexu, ne? Správný název je lepoještěr pestrý, ale hlavně by to chtělo zase přejít z červů (předpokládám, že moučňáků a zophobasů) na něco stravitelnějšího a méně tučného - cvrčci, sarančata, švábi, smýkaný hmyz, možná vezme i holátko. Z "červů" můžeš dávat housenky motýlů a larvy zlatohlávků. Mají rádi i menší ještěry, ale to asi nebude to, co by ti pomohlo. Deformace rtu může být už natrvalo, důležité je, aby se tam netvořil hnis. Možná se jí to stalo při lovu cvrčků a proto je teď nechce, ale myslím, že časem je zase začne lovit. Pokud bere z pinzety, což je lepší pro kontrolu žraní i pro aplikaci vitamínů, zkuste občas nabízet menší nymfy cvrčků.
Nálada podle zbarvení, to nevím, pokud je něco v nepořádku, tak může být tmavý, nevýrazný.

Díky moc za odpověď, abych ti pravdu řekla, tak když jsme ji našli, tak jsem obešla 4 zverimexy v Brně a nebyli mi schopní říct, co je to za druh:-) říkali, že něco mezi agamou a leguánem :-))určili ji až podle nějakého klíče. Nikdy předtím jsem žádného ještěra nechovala, tak po té, co měla ten úraz jsem z toho byla špatná. Zatím vypadá že se jí daří, tak snad to ustojí. Ret už má zahojený, ale už bude napořád vypadat jako klaun :-) ale mně se líbí i tak. Červy zkouším střídat, ve zverimexu mají jen moučné, tak jsem zavítala do rybářských potřeb a tam měli nějaké "masňáky" a ty jí šmakovali, poraď prosím, kde se dá jinde shánět potrava. S tím zbarvením je to fakt zvláštní, většinou je skoro černá s oražovou až rudou hlavou a hřbetem, tak doufám, že to znamená, že se jí daří.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru