Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem odčervení

Lenko2, pokud má ten tvůj vet rozum, tak ta "vitaminová kaša" nebyli vitamíny ale endoparazitikum ve formě pasty. Podle tvého popisu se jednalo o roupy. Dokážou želvě znepříjemnit život pouze při opravdu invazivním napadení. Při normálním režimu je v trusu nezjistíš, pouze jejich vejce. To, že příliš nepřijímá potravu, může být dost dobře následek odčervení. Pokud byla původní invaze opravdu silná, tak dochází při likvidaci parazitů k lehké intoxikaci organizmu želvy toxiny, které usmrcení parazité vylučují. Takový stav se brzy samovolně upraví. Navíc, tebou udávaný váhový úbytek představuje cca 5% z celkové váhy želvy a to nic neznamená.
Podávej vyváženou stravu a nezapomeň na tekutiny. Rozhodně bych nenechával do želvy žádného veta "daco pichat". Uvidíš že stav se upraví.
Meldo na mokré želvy dej bacha, postup je stejný ale místo fixace otevřené papuly ukazováčkem použij raději něco méně zranitelného , např držátko kávové lžičky. Co se týká rozkrmování, tak cca před patnácti lety jsem měl tu čest s korálovkami. Dělával jsem jich relativně dost a to zase mě připadalo dost problematické.
Elis děkuji za uznání, ale jde jenom o nutnost a praxi, nic v tom není.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny