Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Vipera berus

No, vezmu to popořádku. Pokud chceš chovat kriticky ohroženého živočicha, musíš požádat o výjímku CHKO nebližší místu bydliště (podle ptačích oblastí) a v něm uvést důvod, proč daného živočicha chceš chovat. Pokud už budeš tohoto živočicha mít, přiložíš k žádosti doklad o nabytí. To může být kupní/ darovací smlouva, případně protokol o přenechání zvířete záchranným centrem. Pokud ještě zvíře nemáš a CHKO usoudí, že toho živočicha chovat můžeš, stanoví ti podmínky za kterých můžeš dané zvíře získat. Většinou to bývá právě: nákup/dar z registrovaného chovu, případně deponace ze záchytných center.
Pokud budu mít jako chovatel kriticky ohroženého živočicha úspěch a podaří se mi odchov, musím v nakládání s mláďaty postupovat tak, jak mi ukládá příslušná výjímka.
Jak se ovšem pohybují ceny Vipera berus netuším. Pokud se mi jednou zadaří, a berusky udělám, rozhodně je prodávat nebudu. Ne že bych byl lakomý ;-)- buď je rozdám, nebo vypustím na lokalitu rodičů - Konec konců i to je většinou stanoveno ve výjímce.
Každopádne, chov berusky není snadný. Většinou dojíždí na vysoké teploty, nízkou vlhkost atd.
Zkus pohledat, už jsme to tu probírali.

Dotaz jsem již dal na ifaunu,ale odpověď jsem nedostal, tak to zkusím tady
;-) tady je to lepší než na ifauně

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny