Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Chov ropuch

Zdravím všechny!
Chhtěla bych s kamarádkou chovat ropuchy - legálně. Nemáte s tím někdo zkušenosti? Máme napsat žádost na KÚŽP?
Děkuju za všechny odpovědi.
Nikol

Předmět Autor Datum
Nevím co se přesně skrývá pod KÚŽP, ale tohle vyřizují správy CHKO nebo Národních parků a asi by to…
navay 03.08.2007 11:31
navay
No hele, když to nikde nebudeš vyprávět, tak si klidně můžeš pár ropuch doma pro radost chovat,kvůli… poslední
krokodýl 04.08.2007 19:10
krokodýl

Nevím co se přesně skrývá pod KÚŽP, ale tohle vyřizují správy CHKO nebo Národních parků a asi by to chtělo ještě nějaká další povolení jiných institucí.

Problém je, že tohle někomu (soukromé osobě) jen tak z nudy prostě "že chce" nepovolí. To by si pak každý žádal o sto šest, že chce chovat naše chráněné druhy, a to by nešlo. Pokud se něco povoluje, tak do bývají maximálně dočasné přemístění z důvodů ochrany prováděné specializovanými firmami nebo istitucemi, nikoliv odchyt za účelem soukromého chovu.

Druhá možnost je, že seženeš někoho, kdo už je nějakým zázrakem legálně získal, o nikom takovém jsem ale zatím neslyšel.

Radši bych se snažil sehnat nějaké podobné druhy někde na burze, možná Bufo marinus by někdo mohl mít.

No hele, když to nikde nebudeš vyprávět, tak si klidně můžeš pár ropuch doma pro radost chovat,kvůli tomu ne tebe fakt nikdo URNU (urna = útvar rychlého nasazení) nepošle. Ale samozřejmě pak odchovy vypouštěj na místě odchytu rodičů. Ještě lepší je to, pokud máš možnost, ve venkovním teráriu, tam můžeš tvrdit, že ti tam potvory nalezly samy a ty se jich ne a ne zbavit:-D. Pokud chceš odchovy zpoplatňovat (ovšem prodat pár set půlcentimetrových ropušek je těžký i skoro zadarmo), tak doporučuji nějakou tu exotiku - Bufo mauritanicus, B. melanosticus, B. marinus aj.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru