Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jak dopadla marginata a poděkování.

želvy a její oči!!!!!!!!!!?????
Prosim poradíte my někdo s mým problémem který jsem popisoval v příspěvku níže uvedenem veterinař s hradce p.Ekr říkal jen píchat vitamíny a bude to v pohodě ale řekl bych že je to horší.
21.06.2007 19:15 Re: želvy a její oči!!!!!!!!!!????? Ajda
...zkus se zeptat tady! Držim palce... http://tera.poradna.net/question/index?category=6
21.06.2007 19:28 Re: želvy a její oči!!!!!!!!!!????? KHor
To víš Lukáši, do toho se nikomu moc nechce, takhle naslepo. Těch důvodů může být mnoho. Já ti řeknu co bych v takovém případě dělal já. Rýmu jsi nepopisoval, pouze celkovou apatii a hubnutí, že ano. Předpokládám že želva má (pokud ještě vylučuje)řídký a zapáchající trus. Aplikoval bych tedy Entizol (metronidazol) 100mg na 1kg živé váhy(jedna 250mg tableta na 2,5kg) po dobu 7-10 dnů. Potom přestávku také 7-10 dní. Po uplynutí těch 10 dní bych podal ještě jednu dávku Entizolu(rozuměj jeden den jednu dávku). Není dobré vystavovat želvu v době léčení slunci. Vážením zjistíš výsledek, postupně se projeví přibíráním na váze a zvýšenou aktivitou želvy. Je nutné zajistit želvě neomezený přístup k vodě a vodu stále měnit, neměla by se napít vody znečištěné vlastním trusem. Upozorňuji tě, že navrhovaný způsob léčby je nutné konzultovat s vetem, ale takovým, který se želvami opravdu zabývá. Nateklé a zavřené oči jsou podle mého druhotným projevem celkové vyčerpanosti, je ale dobré prokapávat pro všechny případy např Opthalmoseptonexem. Znovu upozorňuji, že nemám žádný nárok ti poskytovat takové rady a je potřeba konzultace s veterinářem, může to být mnoho jiných onemocnění.
21.06.2007 22:24 Re: želvy a její oči!!!!!!!!!!????? lukas
Děkuji za rady přesně to co popisujete za přiznaky tak to souhlasí.Želvy mám už pár let ale stepní a ty nikdy nemarodily.Zkusim vaš postup a dám vědět jak to dopadlo.Vím že je to na moje riziko.Diskuze sleduji par let a musim přiznat že dost vašich rad jsem praktikoval a FUNGOVALI!!!myslím si že mluvím za vic chovatelů když Vám řeknu: DĚKUJEME (a také hlavně za naše želvy spousty by jich už bylo na onom světě)hodně uspěchu Vám i vašim chovancům. lukas

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny