Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Bitis cornuta

Ahoj,
caudaliska měla krom těch 2 mládat ještě 11 (! :.( )neoplozených vajec.Byl to můj první a bohužel zatím jediný odchov,takže kolik mládat mají běžně nevím.Mark O Shea uvádí u caudalisky 4-27 mládat tak si vyber.
UV dopřávám oběma druhům používám Repti-glo 10.0 12hodin denně stabilně a nepravidelně ozařuji "Ultravitaluxkou".
Co se týče teploty oba druhy si mohou vybrat mezi cca 25 stupni až 45 přez den,noční pokles kolísá podle ročního období mezi 16-25.Většinou ale ve dne preferují teploty okolo 30.
Na toxicitu fakt bacha,caudalisky i cornuty uvádí několik zdrojů jako toxicky nevýznamný druh.Jak k tomu došli,nevím.Mně uštklo mládě cornuty vážící 3 gramy při "cpaní" jedním zubem,a bylo to fakt hustý.Týden jsem nemohl chodit,a ani minutu spát,neskutečně to oteklo a bolelo.Teprv po 2 týdnech jsem se odvážil vyjít z bytu,a 15 min procházka se psem mi dělala velký potíže.Na celém prstu slušná nekroza a ještě ted t.j.9 měsíců po uštknutí je celý prst jen částečně citlivý.Takže:V ŽÁDNÉM PŘÍPADĚ NEPODCENOVAT!!!!! :x:
Jen pro ůplnost:mám skoro 2 metry a 100kg,nejsem alergik a zdravej jak řepa,po uštknutí mládětem ammodytky sem šel druhej den do práce.
Ceny mládat z odchovu jsou: 350 euro caudalis a 500 euro cornuta ale jsou to fakt mrnata okolo 15 cm většinou nežeroucí.
Jestli tě ještě něco zajímá,klidně se ptej.
Viper

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny