Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Kam v místnosti umístit terárium

Ahojda. Mám takovej trochu asi hloupej dotaz: kam bych měla v pokoji dát terárium??? Může být pouze v mém pokoji, jelikož nikde jinde ho zbytek rodiny nesnese. Můj pokoj není extra velký. Doteď jsem měla to prázdné terárium v takovém trochu tamvším koutě v pokoji. Akorát teď nevím, jestli by nemělo být spíš někde víc na světle, kvůli chameleonovi. Poraďte prosím.

Předmět Autor Datum
pokud nemáš okna na jih a nepálí tam slunce celý den, tak bych ho pro chamíka dal, co nejblíž k oknu…
krokodýl 14.08.2007 16:33
krokodýl
Bohužel na klasické flexarium nemám místo... ale chci ho nechat pobíhat po pokoji, když tam budu-nem…
SWAYY 14.08.2007 17:17
SWAYY
Nemusíš hned kupovat flexarium, stačí pár latěk a muší pletivo, velikost nemusí přeci být větší než…
krokodýl 14.08.2007 17:29
krokodýl
To máš pravdu... Taky už jsem nad tím přemýšlela... Rozhodně nějakou voliérku chci,ale nyní, když bu… poslední
SWAYY 14.08.2007 18:56
SWAYY

pokud nemáš okna na jih a nepálí tam slunce celý den, tak bych ho pro chamíka dal, co nejblíž k oknu, ono je pro calyptráta (předpokládám, že je to pro jemenského ch.) to kolísání teplot u okna (den/noc) i poměrně přirozené a vhodné. Jinak pro chamíka doporučuji spíš takovou voliéru z pletiva než klasické terárium.

Bohužel na klasické flexarium nemám místo... ale chci ho nechat pobíhat po pokoji, když tam budu-nemá tady kam zaběhnout ani si jak ublížit...A pak taky budeme dělat voliéru venku na zahradě... A bohužel okna zrovna na jih mám... Mám terárium kousek od okna ale ten koutek je trochu tmavší (jestli ne moc tmavý)... Tak nevím kam s ním... ?!

Nemusíš hned kupovat flexarium, stačí pár latěk a muší pletivo, velikost nemusí přeci být větší než u terária. Ale můžeš to vytáhnout až ke stropu a dát jim tam živý stromek, třeba ficus nebo ibišek). Voliérka se tak snadno nepřehřeje, tak by mohla být i u okna, třeba jen částečně zastíněná a i ten stromek by zastínění pomohl.

To máš pravdu... Taky už jsem nad tím přemýšlela... Rozhodně nějakou voliérku chci,ale nyní, když bude chameleon ještě malý, tak asi nechám to terárko a třeba postupem času něco udělám. Zrovna tady zkoumám, kam bych mohla tu voliérku dát-mnoho možností není-leda dát pryč nějaký kousek nábytku. Uvidím, jak to půjde-časem. Jen jsem chtěla vědět, jestli není nějak moc špatné, když bude terárium v tmavším rohu. Díky ti moc za radu.:-) Určitě to s tou voliérou přednesu své drahé polovičce k posouzení... ;-)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru