Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Arachnofobie - jdu se jí zbavit

Zdravim, tak ja taky pridam svou trochou:)
mozna se nekdo z lidi co mne znaj bude divit, ale taky mam strach ( ne primo fobii ) nebo spis pocit hnusu vuci pavoukum....Ovsem jen vuci tem hajzlovejm, malejm, hnusnejm...U mne to neprobiha nijak hystericky, ale jsou mi svym zpusobem znacne protivni a kontakt s nimi omezuju na co nejmensi uroven. Jsem sice schopen je chytit do ruky, ale predstava, ze se jim ulomi noha a pote jeste se jeste nekolik sekund hybe je znacne nechutna... Zajimave je, ze pavouci vetsich rozmeru ( rozumej, sklipkani ) mi zadne problemy nedelaji a jsou mymi milacky v terariu jiz nekolik let. Co se tyce sklipkanu mam i nejake hajzliky napr murinuse, lividku, regalisku atd z cehoz vypliva, ze u mne nejde o typicky strach z jejich " nebezpecnosti"...
Kdyz jsem tyto svoje negativni pocity konzultoval s tatou, rekl mi, ze to prameni z prehnaneho hysterceni me maticky.) Pry jsem jako prcek braval vsechny babouky do ruky naprosto bez problemu, az kvileni me mamky mi to vzdy pretrhlo:( Mozna je to neco jako vypestovany reflex:))))
Na svem znechuceni malyma baboukama jsem zapracoval, tak, ze jsem se proste jednou zaprel a zacal s nimi zase normalne manipulovat..
Drzim pesti at i vam se podari navazat lepsi vztahy s temito tvorecky:)

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny