Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Arachnofobie - jdu se jí zbavit

Díky za určení! No to je fakt něco. Mně přišel nějaký zvláštní, takovýho pavouka jsem viděla prvně. Pořád mi připadal jako divný křižák, ale ty tělesný proporce má jiný. Právě ta hlavohruď má takový originální tvar a vypadá jako kdyby byl potetovaný.
Jj, koukla jsem na něj na netu a má fakt zajímavý způsob lovu. Bohužel jde myslím zrovna do svleku a tak nechce žrát, jinak bych bedlivě sledovala jestli neuvidím jak střílí pavučinu. Je to pražák jak poleno, nikde jsme necestovali a nic z Moravy k nám nepřišlo. Navíc jich tu doma bylo určitě už takových 10 stejné velikosti, které jsem vyhodila oknem netušíc, že je to takové unikum. Říkám jim bráchové Fidly. Doufám, že hned tak neumře, ale kdyby jo, samozřejmě ti ho zachovám a nějak doručím. Ale nechceš spíš nějakého jeho bráchu kdyby se ještě nějaký našel?

Když je z jižní Evropy, asi by radši nějaké teplejší místečko, ne? Třeba na terárku nad žárovkou bude malinko tepleji než v místnosti. A přezimuje takový pavouk? V zimě budu mít asi trošku problém se sháněním žrádla, ale kupuju sklípkanovi cvrčky, tak bych mohla brát krabičku se cvrčkama ve které bude i nějaký malý aby zimu překlepal v pohodě...

S tím strachem - nebojím se nijak zvlášť těch co nestaví sítě (skákavky mám ráda, sekáči jsou fajn). Pokoutníci tvoří vrchol mojí hrůzy společně se sklepníma velkoprdelníma (co to je vůbec za druh? Takový ten co žije v tunýlku, úplně černý, obří panděro vláčí po zemi jak je přežraný malých dětí, které chodí do sklepa pro kompoty). Křižák je sympatický aspoň tím, že má pěknou síť a je venku, tudíž nám arachnofibikům nekomplikuje život v bytě. Ale nesáhla bych na něj. Jo a mám vlastně další novinku: v Chorvatsku jsem z deseticentimetrový (!) blízkosti vyfotila obřího pruhovanýho křižáka, takovýho obra jsem ještě neviděla, se vším všudy určitě tak 7cm (radši jsem se ptala ostatních, podle mě by to bylo víc). Foto přikládám. Takhle blízko jsem se k takovýmu monstru přiblížila jen proto, že byl usazený v síti a nevypadal že na tom hodlá cokoli měnit.

http://img44.imageshack.us/img44/1053/snmek135r.jp  g

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny