Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Smíšený substrát a koupání

Ahoj Simonko, jsem taky začátečnice, mám malou marginatku měsíc a pořád se jen učím a zkoumám, takže v poslední době jsme dospěli do stadia, kdy ve vlhké části máme terarijní substrát (lignocel s pískem) smíchaný s hoblinami, do něj každý večer vyklopím misku po koupání, které želvátko neuvěřitelně miluje, pořádně prohrabu, načechrám, takže nehrozí, že by to zespoda chytalo plísně a vykoupaná želvička se slastně zahrabe do lehoučké vzdušné vlhké postýlky.
A koupání, to je každovečerní rituál, na který se těším, do mělké misky dám teplejší vodu, Žužla tam vleze, ponoří hlavičku, vypustí bublinky z nosu, pak pije a nakonec tam usne. Dávám nad misku žárovku, takže voda nevystydne a myslím, že je jí tam moc dobře. A já na to ráda koukám.
Potřebu do vody ale dělá vyjímečně.
Zkusím vložit foto...
http://www.zelvytomas.xf.cz/koupel.jpg
Júú, to jsem šikovná, povedlo se :-D
Není to vidět, ale vody je tam asi centimetr a půl.
Ještě musím podat vysvětlení k té peřince než se na mě sesypou zkušení želvaři. Foto je z doby, kdy se ještě na noc nezahrabávala a já jsem chytala nerva, že se krunýř nehydratuje i zeshora. Tak jsem na ni položila kousek mokré papírové utěrky :-[
Nastydnout nemohla, 10 cm nad ní je žárovka. Dokonce se mi jednou stalo, že už chtěla z misky vylézt, ale když sem jí dala ten "teplý kabátek", zacouvala zpět a koupání si o půl hodiny prodloužila.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny