Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem vlhkost substrátu v želviim stole

Rozhodl jsem se, že si pořídím želvu. Než želvu koupím chtěl jsem se o ní dozvědět co nejvíce, abych něco nezanedbal nebo neudělal špatně. Rozhhodl jsem se udělat želvě " želví stůl", ale když jsem si čelt, že je vlastně celý ze dřeva a želva má mít vlhkost, hned mě napadlo že drěvo dříve či pozdeji zacne plesnivět. A proto jsem se chtěl zeptat vás, jak udržujete vlhost v želvím stole aby dřevo neplesnivělo?

Předmět Autor Datum
My ho mame vykachlickovany. Jak vzdycky nekde neco opravujou, tak jsme si vyhlidli misto, kde vyhazo… nový
Oslinka 26.08.2007 07:11
Oslinka
Úplně stejně jako ze dřeva, lze želví stůl slepit ze skla, v podstatě udělat nízká akvárium s velkou… poslední
krokodýl 26.08.2007 16:19
krokodýl

My ho mame vykachlickovany. Jak vzdycky nekde neco opravujou, tak jsme si vyhlidli misto, kde vyhazovali narezany i nenarezany novy kachle + meli jsme par vlastnich a dalo se to nejak dohromady. Pak jsme to vymyli a bylo :) Udrzba je v tomto pripade jednoducha. Pripadne nekdo ho ma nejak upraveny necim neskodnych vodeodolnym, jenze v tom se nevyzname (ktery pripravek na osetreni dreva by byl neskodny) a taky je moznost vylozit linem.

Úplně stejně jako ze dřeva, lze želví stůl slepit ze skla, v podstatě udělat nízká akvárium s velkou plochou dna a je po problému z vlhkostí. Nebo lze jen vlepit na dno tabuli skla + cca 10 cm rantlíky na boky a taky je po problému. Jakýkoli nátěr je jen dočasný a želvy, známí to hraboši, mu dají zabrat. Sklo je nejjistější prostředek proti vlhku.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru