Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Taky Vás někteří hadi dokážou občas i vytočit???

Možná jsem tu sám, ale přes to se zeptám: Taky Vás některý zvířata dokáží někdy svojim chováním na...t? Neustále mi vytáčí takovej ten zákon schválnosti:
Když dám čerstvou vodu do misek v teráriích, vždy se najde nějaký had který si do ní hned odlehčí.
Když krmím více zvířat chované v jedné nádrži, vždy mají zájem především o jeden konkrétní kus potravy. Takže jsem nucen je občas rvát od sebe.
Některá zvířata (za dobu co hady chovám) jsem musel v minulosti krmit živou kořistí. Tady mi zas vytáčelo, jak jsou někteří hadi při lovu doslova ,,neohrabaní". Jinak to vyjádřit neumím. Doslova s otevřenou tlamou lítali za myší po teráriu, takovým způsobem, že než myš ulovili, obvykle měli tlamu plnou substrátu.
Před lety jsem choval třeba Elaphe schrencki. U těch (1,2) bylo běžný, že když jsem je šel krmit, měl jsem hodně co dělat abych je uhlídal (jak se o myši v teráriu rvaly). Vím, že tady byl problém především v nedostatku prostoru. Takže když jsem je choval pohromadě v jedné nádrži, bylo jasný, že při apetitu šrenkovek ke konfliktům při krmení muselo docházet. Neustále mi ale udivuje, jak mi dokáží někdy tyhle věci okolo chovu hadů nas...t.
Jsem jenom já na tyhle věci občas takovej nervák??? nebo je nás tu víc. Dokážete být v těchto situacích vždy nad věcí?

Předmět Autor Datum
mňa vytáča guttata,vykadí sa do najnedostupnejšieho miesta]:(
wisper93 26.08.2007 09:40
wisper93
Tak tohle taky znám. Mám v několika teráriích udělané pozadí z teramotmelu, a v jednom rohu se teram…
Vladěk 26.08.2007 09:57
Vladěk
Jo tak tohle přesně znám:) Nejvíc mě dokážou dostat korálovky campbellky s tím svojím loveckým umění…
VF 26.08.2007 09:42
VF
To je určitě nekonečné téma:-D Hned jak jsem otevřel tohle vlákno mě napadlo nemálo příhod... Více m…
nerosekdas 26.08.2007 10:12
nerosekdas
S těma atroxama to mám naprosto stejný, asi jsou to šetřílci nebo je baví pohled na potkana v agonii…
carlos 27.08.2007 12:49
carlos
Mě poslední dobou vytáčí ametystýna. Docela často se stane, že když jí mam v ruce tak se vysere ]:)…
para 26.08.2007 10:26
para
Tak to bude spíš tím že se jí to nelíbí, znám to od písmenkovek a mřížkatic, vždy když jsme je vynda…
VF 26.08.2007 10:29
VF
Jj já taky myslim, že to bude mít stresovej původ. Sice už to není taková vyplašenka jako dřív, ale…
para 26.08.2007 10:37
para
jj me taky dokazou poradne vytocit...zvlast kdyz dam hroznovi a pimbure novou vodu... pres noc se do…
Lachesis 26.08.2007 10:46
Lachesis
Já zažila se svojí regiuskou - Papayou pěknou zradu..Měla plíseň a tak jsem ji mazala desinfekcí,can…
werča 27.08.2007 13:13
werča
Ja se moc nenecham, ale zaskodnickych prihod mam taky furu. Jen namatkou - vetsi guttka vymesuje na…
Sharkie 27.08.2007 15:02
Sharkie
Mě dokáže dost napěnit moje korálovka kaliforňanka, stejně jak píše VF tak její lovecké schopnosti j…
Boss_1 27.08.2007 16:03
Boss_1
Ja keď veľhady náhodou vytiahnem z terárka tak sú na nezastavenie a snažia sa schovať do pre mňa naj…
ado 27.08.2007 17:16
ado
Hady z terarka netaham, prijde mi to zbytecne :) Ale co me fakt toci jsou taeniury - napadaji se i k…
VH 27.08.2007 18:03
VH
To by si mohly ty Phelsumy tykat s mýma sklípkanama, speciálně stromovýma...Ti když s*át tak záasadn…
nerosekdas 27.08.2007 18:32
nerosekdas
Dnes me moji hadi nevytocili, ale byl sem ve zveraku a byl sem udiven co sem videl...meli 2 mladata… poslední
Lachesis 27.08.2007 19:23
Lachesis

Tak tohle taky znám. Mám v několika teráriích udělané pozadí z teramotmelu, a v jednom rohu se teramotmel rozlil tak, že tam udělal jakousi dutinku. Přesně do ni se daří odkládat trus samci campbellky. To je pak věc; se snažit to špejlí vyšťourat]:(. Že si ale našla jako nejoblíbenější zrovna tohleto místo (na polici cca 25 cm ode dna)!

Jo tak tohle přesně znám:) Nejvíc mě dokážou dostat korálovky campbellky s tím svojím loveckým uměním, honí tu myš po terárku jak blázni, když jí mají tak jeden cm od tlamy tak otevřou tlamu a v klídku se zkouší do myši zakousnout, samozřejmě myš na to nečeká:) ale někdy ji uloví hned. Jinak amurky vždycky radši při krmení odděluju, jsou to hrozně nenažraný hadi:-D

To je určitě nekonečné téma:-D Hned jak jsem otevřel tohle vlákno mě napadlo nemálo příhod... Více méně se ty situace více či méně shodují s předchozími příspěvky, kdy si například arietána při krmení hraje na bagr a má plnou hubu rašeliny... chřestýši při krmení potkany jen lehce "píchnou" a potkani pak s hlavou od krve ještě jednou oběhnou terárko, nejlépe s hlavou zapřenou o skla... vys*ání se do misky nebo do terária cca minutu po úklidu... schopnost tahat se o potkana tak, že pobourají a rozhrabou v terárku kompletně všechno... Ale co mě dokáže naštvat snad nejvíc i když si za to prakticky můžu sám zvoleným substrátem je, když člověk vypígluje skla a během pár minut jsou zamazané od rašeliny, protože nemálo hadů má v oblibě "malování", kdy se průběžně protáhnou miskou s vodou, pak rašelinou a na závěr začnou zamazávat stěny terária...btw: pro Gadjukina: Ten tvůj atrox je taky poctivý dříč, po příjezdu jen co vychlemtal půl misky vody se dal do malování:-D

S těma atroxama to mám naprosto stejný, asi jsou to šetřílci nebo je baví pohled na potkana v agonii, který jim kope substrát do tlamy.
Nedávno jsem krmil cenchriáče, aby návštěva viděla jak had loví, polyká atd. Druhý, totálně zakalený jak mlíko, se rozhodl, že by si dal taky, nepustili ani jeden, povolil potkan přesně uprostřed a obsah břišní dutiny se vezl po vypíglovaném skle.
Jako třetí mě dokáží nasrat pibury, když se při čištění terária rozhodnou, že polezou ven a přes to nejede vlak. 5x je vrátím zpět a pošesté lezou stejným místem:-/.

jj me taky dokazou poradne vytocit...zvlast kdyz dam hroznovi a pimbure novou vodu... pres noc se do ni vysere, tak ji znova vymeni a pres noc se do ni vysere druhej...tak zas vymenim a zase se do ni pres noc vychcijou a jeste si do toho lehnou prasata:-D pri krmeni taky. nejvic kdyz si to chcu nahrat na video...tak tam drepim asi pul hodky...na sekundu se otocim a mezitim ji lapnou:)

Já zažila se svojí regiuskou - Papayou pěknou zradu..Měla plíseň a tak jsem ji mazala desinfekcí,canestenem a ještě koupala v hypermanganu. No a když jsem jí desinfikovala,tak,jak jsem ji držela,se spirálovitě protočila a napnula. To způsobilo že v ní křuplo. Vyděsila jsem se a letěla k veterináři abych jí zachránila. Celou dobu se ani nehnula,koukala na mě a tvářila se (víte,že to umějí...) ublíženě. Strašně jsem se bála že jí ztratím. Doktor jí natáhnul,prohmatal a zrentgenoval a zjistil že jí nic není. Prý ji v té místnosti s rentgenem naštvali světlem a začala se hýbat. Když ji přinesl,tak se ztuhlá Papaya ani nehnula a to na ní svítil z deseti centimetrů. Teprve když odešel tak se rozhodla že skočí ze stolu,tak jsem ji chytla. Stálo mě to pět stovek a nervy v pr...i...
Nejvíc mě ale podrazila,když mi zemřela ten den,kdy jsem ji z té plísně po třech měsících vyléčila...prý stres...

Ja se moc nenecham, ale zaskodnickych prihod mam taky furu. Jen namatkou - vetsi guttka vymesuje na posteli do ubrousku. Nekdy dela drahoty, ale jak najde moje veci do prace, haldu nevyzehlenyho pradla nebo neco pobobnyho, je to na jistotu a musim byt ve strehu. Staci vetrinka nepozornosti, i kdyz jsem z ni predtim hodinu nespustila oci. Zatim jsem to vzdycky podchytila. Malou guttku cpu holatkama pinzetou. Driv jsem do ni holatko vzdycky nacpala, mela ho tesne za hlavou a cekala jsem jestli ho nezacne sama polykat. Ve vterine ho vyvrhla cely ven a ja nestihla nic. Ted uz mame system vymakanej, cpu do ni sondama leky, holatka a kousky vapniku jak na bezicim pasu. A tak dal a tak dal...

Mě dokáže dost napěnit moje korálovka kaliforňanka, stejně jak píše VF tak její lovecké schopnosti jsou fakt k pláči. Půl hoďky chytá myš po terárku a až ji slavnostně chytne tak ji myš hryznje a už je zas na svobodě a nebo ji prostě jenom vyklouzne:-x. Někde jsem četl, že prej korálovky loví chřestýše:-?::)doteď se tomu chlámu, to snad musí být nějaký mini chřesťátko, nebo mě snad někdo chce nakecat, že chřestýš je menší než korálovka??
A jak zde už proběhlo, jakmile je korálovka mimo terárko nastává doba vyprazdňování a to je to co mě nasere úplně na max. Když ji mám na ruce nebo prostě na holé kůži vypouštění se z nějakého důvodu nikdy nekoná, ale jen sleze na postel nebo nedej bože na koberec je to tady. Nemůžu ji nikam pouštět a tím je horší, že je to mimořádně aktivní had. Můj hroznýš nemá žádný s těchto zlozvyků, ale ta jeho aktivita to je hrůza, když už se teda rozjede tak ty pohyby jsou jak u lenochoda. Napište mě někdo, kdo vlastníte hroznýše, jestli je to taky takovej lenochod, nebo jestli to jenom ten můj. Prostě srovnávat hroznýše a korálovku je jako srovnávat trabant a TGV:.(

Hady z terarka netaham, prijde mi to zbytecne :) Ale co me fakt toci jsou taeniury - napadaji se i kdyz nemaji hlad, kdyz zerou, tak je to opravdu boj (i dkyz zere kazda zvlast, tak s nima bojuju ja :)) a co by ne, kaleji primo do cerstve vody... A kdyz nahodou nestihnu uklidiut jejich uzasny vytvor, tak ho rovnou roztahaji po celem terarku, at se snazim :) Zmetci jsou to :) Naprosta klasika. Ale na to si clovek zvykne :) Krom hadu me se*** Phelsumy - porad dokolecka kaleji na predni sklo (na to vzdy prvni) a kdyz to utru, tak se vykali znova a jeste se otre... Ach jo :)

VH

Dnes me moji hadi nevytocili, ale byl sem ve zveraku a byl sem udiven co sem videl...meli 2 mladata hroznysu albinu. sem tam prisel a mrkl do terka a videl sem jak jeden toho druhyho zere!!! uz byl z poloviny sezranej:x: Sem valil pro vedouciho. Ten vzal klice a valil otevrit terko. Nakonec se povedlo, aby ho vydavil! dokonce se nam ho povedlo i znovu priveste k zivotu:-) Ale sem byl dost prekvapenej co sem videl. Mate nekdo s timto podobny zazitky?

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru