Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Eutanázie ektotermních živočichů mrazem?

Bože, tak vážně nevim jestli má ještě cenu nějak reagovat, páč všechno podstatné co mě vede k názoru, že pokud chci myš zprovodit ze světa a chci-li to udělat co "nejšetrněji" je "nejlepší" nechat jí uhynout chladem, několikrát napsal.
Tu myš to nebolí, je jí zima, ale zima přece nebolí,nebo ano? Já teda nevim, ale už jsem na světě skoro 35 let a zima mě ještě nikdy nebolela. Jasně dá se namítat že mráz dokáže spálit a že to samožřejmě bolí, ale mi se tu nebavíme o nějakém holomrazu, ale o selhání organismu v důsledku podchlazení. To znamená snížení tělesné teploty o několik málo stupnů, které stačí k tomu aby organismus přestal fungovat. Toto snížení teploty organismus nepoškodí jen ho postupně a bezbolestně zastaví a tím pádem nastane smrt. S trochou nadsázky se dá tvrdit, že v tomto případě se prakticky obejde proces umírání kterej bejvá lecky strašnej a v tom je ten vtip. Ne smrt, ale umírání bolí. Smrt jako taková je už jen vysvobození z utrpení (umírání). Mimochodem ta myš ani netrpí nějak psychicky, páč ona neví, že je to naposled co cítí chlad se kterým už se tolikrát setkala a že tentokrát jí ten chlad způsobí smrt.

Proč si asi myslíš, že zmrznout je tak snadné a to i u lidí??? Člověka to ani neprobudí ze spánku pokud usne někde v chladu a to nemusí být nutně ani vožralej. Bolest by přece dotyčného vzbudila :i: Nebo mi snad chceš tvrdit, že kdyby ti někdo během spánku drtil svěrákem palec u nohy tak by tě to nevzbudilo???

Jenom pro tvoji informaci: Bleskové usmrcení NEEXISTUJE. On je totiž živej organismus docela složitá "mašinka" a i po totální devastaci nějakou dobu trvá než vše přestane fungovat a dokud se tak nestane, ten organismus vnímá a cítí. Pokud nejsi profesionál (kat), kterej musí mít lékařský vzdělání a vědět přesně, jak a co udělat aby proces umírání co nejméně zkrátil, tak se ti bleskové usmrcení čehokoliv zadaří jen těžko. A ani těmhle lidem se to kolikrát nepovede hned.

Klidně si teda mysli, že pokud s myší praštíš o zem, že je okamžitě mrtvá bez jakéhokoliv traumatu. Tvoje věc. Já už se další diskuze na toto téma vzdávam ;-)

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny