Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Eutanázie ektotermních živočichů mrazem?

Dufam ze sa na mna nikto nenahneva ked to tu takto napisem, ale prave dnes som zvazoval co spravim s odrastenymi mastomysami ktore mam teraz navyse. Nemal som chut dat ich do mrazaku zaziva, navyse ani nemam taku krabicku ktoru by nemohli v snahe dostat sa von rozhryzt. Ked som pred asi pol rokom prvy krat zabijal mastomysi (dnes to bolo druhy krat), kamarat mi dal radu aby som ich chytil za chvost a udrel hlavou o hranu. Este ze som to nerobil u seba doma, takto totiz clovek nemoze celkom kontrolovat ktorou castou hlavy sa trafi a obcas sa po stole rozprsklo oko, pripadne trochu krvi - este ze som to nemusel upratovat. Dnes som zvolil dve rozne "cistejsie" strategie:

1. prvy sposob bolo zlomenie vazov - chytil som mastomys za chvost a silno som ju stlacil tesne za hlavou. Neviem presne ci sa udusila alebo som jej nakoniec prerusil miechu, ale trvalo to asi 20 sekund kym sa mi podarilo ju usmrtit. Slabsie zaludky by mozno nevydrzali pohlad na "boj o zivot".

2. skusal som aj usmrtenie uderom drevenou tyckou za hlavou (mastomys som drzal vo vzduchu za chvost), bohuzial pri mensich zvieratach ako je mastomys je to asi dost problem trafit. Uder ju asi len omracil, takze som zopakoval postup 1, mastomys sa vsak uz nebranila. Pri tomto sposobe si treba davat pozor aby uder nebol prilis silny, pocul som o viacerych ludoch ktory prilis silnym nepresnym uderom zvieratu roztali hlavu (vypada to potom ako na jatkach).

Osobne sa mi viac pozdaval sposob 2. Aj ked samotny uder mastomys nemusi zabit, je z toho dostatocne "osprostena" a dalsim proceduram sa nebrani - "vrah" to ma jednoduchsie a ani mastomys nebojuje tak ako pri plnom vedomi (do 5 sekund bolo po vsetkom).

P.S.: ak niekomu pripadam ako sadista, moze si byt isty ze nim nie som. Ja mam svoje mastomysky celkom rad, ale ked pride cas krmenia (alebo mrazenia), city idu bokom ;-) Vacsinou davam hadovi potravu zivu aby som sa vyhol podobnym nasilnostiam.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny