Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Eutanázie ektotermních živočichů mrazem?

Zdravím,
tento příspěvek bude trochu nesympatický. Pokud delší dobu odchováváte plazy, jistě jste už někdy byli nuceni řesit nepříjemnou "povinnost" utratit např. čerstvě vylíhlé mládě hada (deformovaného, enormně rachitického, slabého jedince, který by stejně nepřežil). Tuto situaci jsem byl nucen řešit asi třikrát i já - hada jsem zabil mechanicky, aby to měl rychle za sebou. Před nedávnem jsem ale slyšel, že je pro studenokrevné živočichy prakticky bezbolestná smrt mrazem. Zajímá mě váš názor. Díky.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Jednnoznačně a naprosto 100% nejlepší usmrcení je pomocí chlorooformu. Žádné pomalé mražení nebo sur…
AnHal 17.01.2012 20:33
AnHal
Jak už psal Bahno- zkoušels už tím někdy krmit? Takovou myší otrávenou chloroformem, jo to si ten ha…
Aurifer 17.01.2012 22:36
Aurifer
Ahoj, moc děkuji, že se tady taková debata vyskytuje, celou jsem ji pročetl a pomohlo mi to. Myslím,… poslední
GG 28.07.2016 12:50
GG

Jednnoznačně a naprosto 100% nejlepší usmrcení je pomocí chlorooformu. Žádné pomalé mražení nebo surové lámání míchy, pěkně dát myšku do uzavřené nádobky, vedle ní vatu napuštěnou chloroformem a je vystaráno. A platí to nejen pro hlodavcee, ale pro většinu zvířat. Výpary chloroformu mají narkózní účinky, jedinec nejdřív zpomallí, pak pomalu usne, poté dojde k exitování díky předávkování, kteréhosi ale již nebude vědom.

Jak už psal Bahno- zkoušels už tím někdy krmit? Takovou myší otrávenou chloroformem, jo to si ten had určitě štrajchne.

Co se týče myší a holat, tak zabíjim fláknutím o zem. Myš exne na šok při polytraumatu, což je velice rychlé, mj. tam dojde k okamžité ztrátě vědomí, takže i bezbolestné. A to, že by si ten let měla čas vychutnat- to nemá, páč pokud ji člověk nehází z 10 patra, ale z průměrné výšky člověka, tak se při tom letu ani nemá čas uvědomit, co vůbec se děje. Páč než se jí srovná rovnovážné ústrojí, tak je na zemi a mrtvá.

Co se týče mražení za živa- tak použiju přísloví "Umrznutí nebolí, říkají ti, co tak nezemřeli".

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru