Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem problémy gekončík noční

Ahoj, tak předně, zelený s bílou kresbou asi nebude gekončík noční, ani vůbec gekončík, tak by to chtělo zjistit co je to za druh a tudíž co bude potřebovat. tipla bych gecko vittatus. tipuju že nežere z jednoho nebo více následujících důvodů. a) stres z nového prostředí, zejména pak nesmyslného braní do rukou, jako by toho na něj teď toho nebylo dost i bez toho, že by ho někdo ještě ošahával. Pochop, že to pro něj není mazlení, ale šok. b) stres z celkově nevyhovujícího prostředí - sorry ale nevíš co máš za zvíře a jestli to jak se projevuje je normální nebo divný - je jisté že víš co potřebuje?? c) nevhodná velikost potravy. Co konkrétně nechce papat? Pokud je to mládě, po 4 dnech už bych začala být nervozní - je nutné mu dát aspoň kapičky vody na tlamu aby si to olízl a napil se.

Zadalší, nevím proč očekáváš že by měl nutně pištět. Gekoni všelijak cvakají, vrní, vrčí kvákají, prskají, kvikají podle toho co tím chtějí říct, a co je to za gekona. To co popisuješ mi nepřijde nenormální gekoní zvuk. Opakuju že určitě není nadšenej že ho nejaká obrovská obluda bere do ruky tak to může dávat takto najevo.

Můžeš upřesnit, co myslíš tím, že "je nějaký divný" a v jakých se nachází podmínkách a čím ho krmíš, jestli je to g. vittatus jak myslím? jestli ne tak jak vypadá ta bílá kresba? nejlepší by byla fotka terária a fotka zvířete.

bílý stroupek bude buď zbytek svlečený kůže nebo malého odření - prostě nic co by stálo za řeč. prostě stroupek.

promiň ale připadá mi to jako klasický případ když si někdo koupí namátkou zvíře a nepřipraví si a nezjistí předem co je potřeba. No a v takovým případě je možná lepší ho vrátit. Ne proto že by byl divnej, ale proto že by mohl brzy chcípnout a taky že za pár dní budopu prázdniny a co potom s ním... Radši si v září kup toho gekončíka nočního, ten je nenáročnej, nechá na sebe i šahat.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny