Předmět Autor Datum
Stačí ocásek navlhčit vodou,chvíli počkat a pinzetou starou kůži opatrně stáhnout.
Martin1 28.08.2007 17:10
Martin1
Co když to bude dělat moc tvrdě......... gekončík dokáže ocas pustit ne?
fildap 28.08.2007 22:52
fildap
To se mi ještě nestalo.Několikrát jsem sundával špatně svlečený ocásek u Lucasium damaeum a žádné zv…
Martin1 29.08.2007 06:42
Martin1
Ahojky potřebuju poradit:( přinesla sem si malinkeho gekončíka domů asi před 4dny, je takový tmavě z…
bajunka 21.06.2008 15:34
bajunka
vrátit jako nejakou věc? Co podmínky .... teplota, osvětlení....
FildaV 21.06.2008 15:38
FildaV
teplotu ma u zarovky kolem triceti semtam mu striknu na oroseni, jako je v docela v poho, chodi, sem…
bajunka 21.06.2008 15:42
bajunka
Ahoj, tak předně, zelený s bílou kresbou asi nebude gekončík noční, ani vůbec gekončík, tak by to ch…
moc tě nepotěším 24.06.2008 01:19
moc tě nepotěším
Gekko vittatus je zelený?::):-)
Martin1 24.06.2008 08:15
Martin1
je to Pachydactylus tigrinus :) a lozi po skle potvurka, cvrckama ho krmim od te holky co me ho prod…
bajunka 24.06.2008 22:21
bajunka
chovam taky gekonciky nocni a jakou tam mas v teratiu vlchkost ja kdyz vidim ze zesedne tak ho postr…
Jecka 22.06.2008 20:22
Jecka
Zneužiji toto vlakno pro svuj dotaz ohledně gekončika,tyka se to krmeni přes den,chci se zeptat jak…
lumoo 26.06.2008 22:22
lumoo
Cekat a zkouset, ... nekteri se mi naucili zrat i pres den, nekteri pres den vuebc nereaguji. Zalezi…
Martin HCxx 27.06.2008 08:01
Martin HCxx
mi žere přes den- no spiš kolem te čtvrte hodiny mam ho už rok a on je docela zvyklej, kolikrat se m…
kubajs 02.07.2009 11:50
kubajs
ahoj, předělávali jsme gekončíkovi terárko a jako substrát jsem použila propraný písek, jenže nestač…
Petrys 29.06.2009 16:14
Petrys
Buď hodně porosit nebo vlhkou houbičkou opatrně setřít poslední
mr.gecko 04.07.2009 22:10
mr.gecko

Ahojky potřebuju poradit:( přinesla sem si malinkeho gekončíka domů asi před 4dny, je takový tmavě zelený s bílou kresbou, a našla sem mu na ocásku takový bílý stroupek dneska, a nece papat:( poraďte co mu může být? a když na něj mluvím nebo sem si ho vzala na ruku tak nepištěl, jen tak divně vrkal...no znáte takové ty kuličky jak jednu vemete, pustíte a ona bouchne to ostatních a pak ty se odrážejí a vracejí a bouchají o sebe, tak tak neak děla ten můj Dino:( prostě je neaký divný:( mám ho jít vrátit?

teplotu ma u zarovky kolem triceti semtam mu striknu na oroseni, jako je v docela v poho, chodi, semtam vyleze nekam ale ten stroupek me stve:(nvm co delam spatne:(...ted treba laskuje po akvarku:D hmmm muzu mu dat maleho moucneho cervika?kyz ten stroupek nezmizi tak co mam delat?

Ahoj, tak předně, zelený s bílou kresbou asi nebude gekončík noční, ani vůbec gekončík, tak by to chtělo zjistit co je to za druh a tudíž co bude potřebovat. tipla bych gecko vittatus. tipuju že nežere z jednoho nebo více následujících důvodů. a) stres z nového prostředí, zejména pak nesmyslného braní do rukou, jako by toho na něj teď toho nebylo dost i bez toho, že by ho někdo ještě ošahával. Pochop, že to pro něj není mazlení, ale šok. b) stres z celkově nevyhovujícího prostředí - sorry ale nevíš co máš za zvíře a jestli to jak se projevuje je normální nebo divný - je jisté že víš co potřebuje?? c) nevhodná velikost potravy. Co konkrétně nechce papat? Pokud je to mládě, po 4 dnech už bych začala být nervozní - je nutné mu dát aspoň kapičky vody na tlamu aby si to olízl a napil se.

Zadalší, nevím proč očekáváš že by měl nutně pištět. Gekoni všelijak cvakají, vrní, vrčí kvákají, prskají, kvikají podle toho co tím chtějí říct, a co je to za gekona. To co popisuješ mi nepřijde nenormální gekoní zvuk. Opakuju že určitě není nadšenej že ho nejaká obrovská obluda bere do ruky tak to může dávat takto najevo.

Můžeš upřesnit, co myslíš tím, že "je nějaký divný" a v jakých se nachází podmínkách a čím ho krmíš, jestli je to g. vittatus jak myslím? jestli ne tak jak vypadá ta bílá kresba? nejlepší by byla fotka terária a fotka zvířete.

bílý stroupek bude buď zbytek svlečený kůže nebo malého odření - prostě nic co by stálo za řeč. prostě stroupek.

promiň ale připadá mi to jako klasický případ když si někdo koupí namátkou zvíře a nepřipraví si a nezjistí předem co je potřeba. No a v takovým případě je možná lepší ho vrátit. Ne proto že by byl divnej, ale proto že by mohl brzy chcípnout a taky že za pár dní budopu prázdniny a co potom s ním... Radši si v září kup toho gekončíka nočního, ten je nenáročnej, nechá na sebe i šahat.

je to Pachydactylus tigrinus :) a lozi po skle potvurka, cvrckama ho krmim od te holky co me ho prodala, o prazdninach budu doma...to bych se nebala, v teraku mam kvetinac, kokos misku s vodou a koren, podklad jemny poisek semtam mu striknu do terka z rozprasovace vodu, a dyz vleti na nej olizne se:)jestli o nem encio vis tak mi prosim napis neco, mylsela sem ze kupuju toho nocniho ale pak sem zjistila ze je to tygrik no:(

chovam taky gekonciky nocni a jakou tam mas v teratiu vlchkost ja kdyz vidim ze zesedne tak ho postrikam cistou vodou a postrikam i raselinu a pak si to udela sam nebo tam musis mit nejaky kousky vetvy nebo o domecek z kmene z tromu a on si to udela :)

Zneužiji toto vlakno pro svuj dotaz ohledně gekončika,tyka se to krmeni přes den,chci se zeptat jak ho navyknout na krmeni přes den,je mě jasny je to nočni draveček,ale někde sem tu četl že se daji naučit.Jakmile zhasnu a je uplna tma tak to jsou doslova jatka,ale přes den ani ranu.Mě osobně to je jedno,ja v noci koukam červenym světlem,ale přitelkyně by chtěla koukat i přes den.

ahoj, předělávali jsme gekončíkovi terárko a jako substrát jsem použila propraný písek, jenže nestačil řádně vyschnout, takže v teráriu dělala neplechu tím, že se od vlhkosti utvořila plísen na kořeni a dekoraci, takže jsem 3/4 písku vysušila v trobě a ten zbytek nechala v terárku, teď už je to skoro všechno vyschlé, i když malinko je v rozích ještě vlhký, zajímalo by mne jestli mohla ta plísen gekončíka nějak ohrozit, děkuji

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru