Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Panterophis (Elaphe) obsoletus

Zdravím, chtěl bych se zeptat nechová tady někdo nebo neví o někom kdo má nominátní ,,obsoletky''?(ale opravdu černé;-):-D Pár už jsem jich viděl ale pořád to nebylo ono...:-))Vím že je tento druh co se týká zbarvení velmi variabilní, ale opravdu tmavé jedince jaké znám pouze z fotografií zahraničních autorů se snad nechovají..Díky

Předmět Autor Datum
Měl jsem kdysi staršího dospělého samce nominátní obsolety a byl černý jako bota (teda až na břicho)…
krokodýl 29.08.2007 15:26
krokodýl
jj myslel jsem si že se u nás moc nechovají, občas se na burze něco objeví a jsou to sice adulti ale…
Serpent 29.08.2007 15:45
Serpent
To je určitě škoda, já bych třeba rád pěkné spiloidesky a i ty nomináty, ale... poslední
krokodýl 29.08.2007 16:01
krokodýl

Měl jsem kdysi staršího dospělého samce nominátní obsolety a byl černý jako bota (teda až na břicho), ale upřímně od té doby jsem vlastně nomináty u nás ani neviděl, moc lidí je tu asi mít nebude. Ale tmavnou věkem, mláďata jsou stejně jako u jiných poddruhů a příbuzných světlá s tmavými skvrnami a tmavnou až v dospívání, takže u mladších kusů, i když dospělých, nemusí být ještě tmavá tak intenzivní. Samozřejmě jsou i kusy, které si až do dospělosti uchovávají víceméně skvrnitou kresbu. Ale dá se očekávat, pokud u chovatele uvidíš tmavé rodiče, že i mláďata budou po nich.

jj myslel jsem si že se u nás moc nechovají, občas se na burze něco objeví a jsou to sice adulti ale vypadají spíš jako ,,lindheimeri''...Jj mládata obsoletek jsou skvrnitá, obecně se dá říct že čím tmavší kresbu mají mládata tím tmavší zbarvení budou mít jako dospělci...:-)aspon teda podle fotografii, mají mládata nominátních obsoletek kresbu sytě černou, na rozdíl třeba od ,,(quadrivitattek;alleghaniensisek)''...no škoda...že tito parádní hadi, jsou u nás mimo quadrivitattky tak málo zastoupené...:-(...a co takhle ,,spiloides''?:-)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru