Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem topení v zimě

Dobrý den.mám guttatu (mládě) a nevím jestli jí mám v zimě svítit(topit) nebo nechat při pokojové teplotě.podmínky na zazimování nemám,takže ji budu mít v pokoji.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
už to tu bylo. Klidně ji nech 1-2 měsíce*) s vypnutou žárovkou bez potravy. Stačí pouze voda. *) pr…
Georgij Gadjukin 31.08.2007 06:30
Georgij Gadjukin
ja vim nechci byt otravna:-/ vim ze to tu bylo hodnekrat ale ja sve koralovky budu mit prvni zimu ta…
aschly 31.08.2007 15:30
aschly
Zimování není nezbytně nutné, ale nejde jen o rozmnožování, je to takové klidové období, po kterém j…
krokodýl 01.09.2007 18:15
krokodýl
Můžu se zeptat ještě na něco ohledně zimování? Mám korálovku sedlatou (sinaloe), a je ještě docela m… poslední
Allishka 06.01.2008 01:33
Allishka

ja vim nechci byt otravna:-/ vim ze to tu bylo hodnekrat ale ja sve koralovky budu mit prvni zimu takze nevim vubec jak na to..zimovat nechci,mam obe samice takze nepotrebuji..myslela jsem si ze topit a krmit budu jako vzdycky ale ted jsem si precetla tohle vlakno tak ted nevim..takze i kdyz nechci zimovat tak od prosince do ledna mam mit vypnutou zarovku a nekrmit?budou spat nebo v noci lozit?bojim se ze budou hladovi..proc se vubec nesmi krmit ty 2 mesice?MOOOC DEKUJI ZA ODPOVEDI!!!HLAVNE SE NEZLOBTE ALE JA TO OPRAVDU NEVIM:.(

Zimování není nezbytně nutné, ale nejde jen o rozmnožování, je to takové klidové období, po kterém jsou hadi aktivnější a dravější na krmení a několikatýdenní hladovka jim jen prospěje. Pokud necháš řekněme měsíc vypnuté topení a svícení a terárium bude na zemi, tak by tam mohlo být přijatelných 16-18 st.C. Pro většinu korálovek je lepší méně, ale stačí to. Krmit se v té době nemá, protože trávení v nízkých teplotách je pro hada problematické. Korálovky v té době moc aktivní nebudou, nejspíš budou zalezlé v substrátu nebo v úkrytu. Ovšem pokud by nebyly teploty alespoň pod těch 18 st., tak zimování a hladovka nemá moc smysl. Ono je také důležité, jakou konkrétně korálovku máš i poddruh, protože třeba korálovka sedlatá (L. triangulum) se vyskytuje od tropické stř. Ameriky až po střed USA a tudíž některé poddruhy zimují déle a při nižších teplotách a jiné prakticky vůbec.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru