Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem KOUPĚ GEOCHELONE PARDALIS A JEJÍ UMRTÍ PO ČTYŘECH DNECH.

ZDRAVÍM mám jednu otázku moje známá koupila tento druch želvy stáří čtyři roky a měřila 17cm plastron.Koupila jí27.8.2007 a umřela 2.8.2007.Želvu si strašně přála vše potřebné pro ní měla připravené malou nechtěla a pro to koupila starší.Má zkušenosti s testudy a zalíbyla se jí tato.Želvu jsem viděl ten den měla bílí povlak na oku a známá my řikala že to chovatel léčil už dva dny mastí aže jí říkal že se to za pár dnů zpraví.Želva byla mírně apatická pořát pospávala a na její velikost byla i dost hubená váha byla 780g.Po celé čtyři dny se vubec nevyprázdnila za to pořát pila když měla možnost.Nebo ležela pod lampou.Když jsem želvu viděl(upozornuji že mam skušenost jen s evropskými želvamy a ne s africkýmí) hned jsem jí řekl at jí vrátí že je ve špatném stavu.Volali jsme chovateli a ten si jí odmítl vzít zpět želva žrala první dva dny.Známá vlastní pár želv hvězdnatých a zrovna den po koupy teto dnes již mrtvé želvy proběhla kontrola inspekce životního prostředí která měla stejný nazor jako já že je ve špatném stavu.Zajímalo by mne co s touto situací by jste dělali vy zkušenější.Nechápu jak někteří chovatelé mužou takto obchodovat s nemocnýmy zvířaty.Bývalí chovatel se jmenuje Jiří Valek z Prahy tak si na něj dejte pozor!!!!!!!!!! lukas.Tak co s tím panové a dámy??????
Ja bych mu rozbil H . . . . !!!!]:(

Předmět Autor Datum
Oslovil bych některého právníka a vše řešil oficiální cestou. Rozbít držku mu samozřejmě můžeš, ale…
Georgij Gadjukin 02.09.2007 19:06
Georgij Gadjukin
kupní smlouvu némá předaní želvy proběhlo na nadraži jinak cites má i s podpisem a datumem prodeje.j…
ještěr 02.09.2007 19:13
ještěr
Je to zvláštní, úhyn takovéto želvy po čtyřech dnech, skoro by to chtělo pitvu. Škoda že tu želvu je…
nikolas 02.09.2007 20:11
nikolas
veterinář jí viděl a říkal že je to jen ječné zrno a že to jen želva špatně snáší.Předepsal jí clino…
ještěr 02.09.2007 20:23
ještěr
Nerad to říkám Lukáši, ale Tvá známá si o takový průšvih přímo koledovala. Pokud chce zvíře, měla by…
KHor 03.09.2007 01:05
KHor
Taky mám ten názor ale zmíněný chovatel vubec nechtěl abychom si pro ní přijely k němu že nám jípřed…
ještěr 03.09.2007 14:26
ještěr
Nedejte se, když jste nemohl Vy, byla tam s ní přece kamarádka, která stála opodál a vše sledovala.…
Mirek2 03.09.2007 14:40
Mirek2
Svědectví kamarádky má dost velkou váhu, takže už to není jen slovo proti slovu. A jestliže, jak pře…
krokodýl 03.09.2007 14:44
krokodýl
Želva stála pět tisíc což je super cena si myslím ale když by vydržela pár let!!jinak známe dnes vol…
ještěr 03.09.2007 18:00
ještěr
Je mi vás i vaší přítelkyně docela líto, naletěli jste zřejmě naprosto bezohlednému člověku (termín…
nikolas 03.09.2007 20:56
nikolas
díky všem za názory a rady známá oželý ty peníze a tak na vše kašle.A já jelikož zmíněný chovatel do…
ještěr 04.09.2007 20:41
ještěr
K té uvedené adrese by bylo vhodné přiložit ještě pitevní protokol.
Hugo 05.09.2007 07:27
Hugo
A zmíněný pan chovatel k nám zavítal?Samozřejmě že pitva se už provádí.Tak za krátký čas uvídíme jes…
ještěr 05.09.2007 16:15
ještěr
No, ale pokud mate nahravku toho telefonu, jak je napsano vyse, tak neni co resit a okamzite na poli…
VH 05.09.2007 17:05
VH
Tak pokud si mě spojuješ s hentým člověkem tek se pleteš:-D Se zveřejněním onoho jména pochopitelně…
Hugo 06.09.2007 08:37
Hugo
Vše má svůj čas ted si počkáme na výsledek pitvy pokud se potvrdí to co si myslím tak mu dáme posled…
ještěr 05.09.2007 21:09
ještěr
Tak to se omlouvám hugo a neboj o konkurenci nejde želvy mám už od mala a pokud jsi želvař na malém…
ještěr 06.09.2007 14:09
ještěr
Tak to jsme dva:-|,chudák zvíře,na takovéhohle chovatele inspekci domů,když je zvíře ve špatném stav… poslední
vanda 19.09.2009 22:04
vanda

Oslovil bych některého právníka a vše řešil oficiální cestou. Rozbít držku mu samozřejmě můžeš, ale dostaneš se do průseru ty.
Každý jurista ti řekne, jak postupovat. Doufám, že měla známá kupní smlouvu, a že vše proběhlo tak jak mělo. Tzn. předání registračních listů atd.

Průběžně nás prosím informuj, jak se kauza vyvýjí.

veterinář jí viděl a říkal že je to jen ječné zrno a že to jen želva špatně snáší.Předepsal jí clinox což jsou oční kapky.Protože ta mast co používal byvalí chovatel byla tři roky prošlá!!
pitva bude už právě kvuli eleganskám aby se vědelo co dál a taky kvuli abychom věděli či je to vina.lukas

Nerad to říkám Lukáši, ale Tvá známá si o takový průšvih přímo koledovala. Pokud chce zvíře, měla by si k původnímu majiteli zajet a trochu se okolo rozhlédnout. Takovéto předávání, případně posílání, kupování na nádraží atd. to není nikdy to správné ořechové, zvláště, když dotyčného chovatele ani neznáš. Ono koupit si velkou želvu, která sloužila původnímu majiteli jen tak pro zábavu je vždy riziko, nikdy nevíš čím si želva prošla.
Jinak pro Tvou informaci, u G. pardalis nedochází k defekaci každý den, na bobek čekáš klidně deset i více dní. Pokud jakákoliv suchozemská želva stále pije, je problém zcela evidentní.
Tak vám přeju aby jste to ke vší spokojenosti vyřešili.

Taky mám ten názor ale zmíněný chovatel vubec nechtěl abychom si pro ní přijely k němu že nám jípředá na nádraží a že má spoustu práce a nemá moc na nás čas.Tak se pro ní vydala sama jelikož ja jsem nemohl kvuli angíně nakonec.Jinak jse to dnes vyřešilo zmíněný pán jí dnes řekl do telefonu at jde do pr.... s pitvou a někakou reklamací a pokud to chce dát k soudu tak že může protože on řekne že jí paní dal zadarmo protože mněla ten zákal a jelikož známa nemá kupní smlouvu tak je to v p..... ! fakt by zasluhoval pár do zubů šmejd jeden.Díky za váš čas a at se daří.Lukas3-[

Želva stála pět tisíc což je super cena si myslím ale když by vydržela pár let!!jinak známe dnes volal strašně na ní řval do telefonu co si o sobě myslí že to dáva na internet a že jí přeje aby jí pochcípali všechny želvy atd.Známá se o ně stará pomalu jak o děti je s toho uplně hotová že umřela a také z jeho chování.což já osobně taky jelikož sem za svůj život už zažil ledacos tak když jsem slyšel nahrávku s telefonu co ji vše řekl tak vubec nevěřím že je normální.Je my třicet jemu je okolo padesátí a vážně přemýšlím o výletu do prahy za ním protože se vyloženě zbavil polomrtvé želvy a to je fakt svinárna už kvuli známé.Doufam že takových šmejdu v čr není víc.]:(]:(]:(

Je mi vás i vaší přítelkyně docela líto, naletěli jste zřejmě naprosto bezohlednému člověku (termín chovatel se nedá použít). Máte v podstatě jen dvě možnosti, buďto oželíte pět tisíc a budete se snažit na tuto otřesnou záležitost zapomenout, nebo se dáte do nejisté pře s člověkem, kterého jste docela trefně pojmenoval ve svém příspěvku. Každý advokát vám řekne, že kupní smlouvu lze uzavřít i ústně, avšak v případě sporu důkazní břemeno pak leží na vás. Asi by stálo za to to, do sporu jít, bez šance to není. Ale na tu žumpu, ve které se pak budete muset brodit, na tu bych neměl. Jinak na ty telefonní výhrůžky jsou také paragrafy. A pokud dotyčný chová více želv, třeba by zajímal i jisté instituce.
Chybama se holt člověk učí, kdo z nás si nikdy při nákupu nenaběhl, že. Ale teď jsou běžně k dostání nepatrně odrostlé pardalisky (cca. 8 cm) do tří tisíc, od mírně solidnějších firem.

díky všem za názory a rady známá oželý ty peníze a tak na vše kašle.A já jelikož zmíněný chovatel dost často nějaké želvy nabízí a schání se těším až ho potkám.Nejsem z lidí kteří takové levárny zapomínají.Tak větší štěstí vám i vašim chovancum na lidi a pozor na ty šmejdy.A ještě jednou dík.Lukaš.

A zmíněný pan chovatel k nám zavítal?Samozřejmě že pitva se už provádí.Tak za krátký čas uvídíme jestli bude mít pravdu ten cucák co mu leze doma pár želv(to mám být jako já alespon mne tak nazval samozřejmě s ním souhlasím pokud bere třicet želv ve čtyřech druzích jako pár) a nebo zkušeny chovatel afrických želv a spousty dalších plazů(tak se nazval on při našem posledním rozhovoru) nezbívá my nic jiného než litovat ty zbylá zvířata pokud jsou v podobném stavu.Pokud se pletu Hugo tak se omlouvám ale věřte že to co tu vše píši je zkušenost a můžů od srdce říct že i když mne nic nestála tak mne to dost sere takové jednání od něj!!!!!!lukaš:x::x::x::x:

Tak pokud si mě spojuješ s hentým člověkem tek se pleteš:-D
Se zveřejněním onoho jména pochopitelně souhlasím, aby to bylo varování i pro ostatní, navíc bych zjisti zda ten člověk není členem nějakého tera-spolku TSP, ČHS, KCHŽ apod. Tyto organizace mají obvykle ve stanovávh že: "jejich členové nesmí svým jednáním poškodit jméno ...." tak tudy by byly také cesta, ALE! napřed musíte mít něco v ruce. Musíte prokázat, že želva neuhynula např. po pádu z okna, nebo nevhodnou léčbou. V těchto případech pochopitelně záruka zaniká a to nejen u želv ale i jiného zboží.
Já ti věřím, ale podobná obvinění se někde stávají prostředkem k poškození dobrého jména konkurence.

Vše má svůj čas ted si počkáme na výsledek pitvy pokud se potvrdí to co si myslím tak mu dáme poslední šanci pokud jí nevyužije předáme všechny podklady na policii a inspekci která se po kontrole sama ozvala a ptala se jak se s námy bývalí chovatel vyrovnal.Docela se divila co jim známa řekla o vyrovnání.Tak se uvidí co bude.Budu informovat.lukas

Tak to se omlouvám hugo a neboj o konkurenci nejde želvy mám už od mala a pokud jsi želvař na malém městě tak tě lidé znají a každou chvíli my nějakou donesou že je už moc vélká,že se o ní děti už nestarají atd.Samozřejmě všechny s cites a vyjímkou bez citesové totiž chovat nemužeme že :-D . A mám jen evropská testuda afriky my nic neříkají.Zkusim se optat zdali zmíněný pán není v nějakém spolku.A co se týká obvinování tak i jeden nejmenovaný veterinář co má doma africké želvy a množí je, při pohledu na již zminovanou pardálku a po pár otázkách na příznaky prohlásil: chce to pitvu ale podle toho co vidím a co jste my řekli o příznacích bude to určitě selhání ledvin.Proto se známá odhodlala dát jí pitvat.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru